insanlık tarihinin gördüğü en müstesna zekalardan biri olan Nikola Tesla 300'den fazla icat ve patente imza atarak tarihe adını altın harflerle yazdırmış büyük bir mucittir. Kendi kaleminden Buluşlarım yazması bizler için büyük şanstır.
İcat ettiği şeyleri önce kafasında hayal edip tüm gelişmeleri ve deneyleri yine kafasında tasarlaması inanılmaz etkileyiciydi. Annesi onu yağmurlu ve yıldırımlı bir havada doğurduğu için ışık ve elektriğe karşı hassasiyetinin buradan geldiği rivayet edilir. "beş yüz elli mil uzaklıktaki gök gürültülerini duyabiliyordum. Yani kulağım normale göre on üç kat daha hassastı." ifadesi kendisine aittir. Günümüzde büyük firmaların milyonlarca dolar ayırdığı Ar-Ge işini kafasının içinde yapan bir dâhi :)
Dönen manyetik alan, Tesla bobini, Transformatör, Alternatif akım, Kablosuz enerji aktarımı ve daha bir çok icadı ile insanlığın bugün yaşadığı konforlu hayatı yaşamasına çok büyük katkısı olmuştur. Bu buluşlarının insanlığa katkısını bir yana koysak bile maddi değer muhtemelen trilyon dolar değerindedir.
Kitaba 8.3/10 Puan veriyorum.
BuluşlarımNikola Tesla · Say Yayınları · 20163,035 okunma
İncelemenizi görünce sanki uzun zamandır sizden inceleme okumuyormuş gibi hissettim hocam.☺️
Nikola Tesla'yı tanımayanlar için kısa biyografi niteliğinde bir inceleme olmuş. Kaleminize sağlık Hakan hocam 🙏✨☺️