Puan vermedi·352 syf.····Okunma: 26 Şubat 2025 11:11 İskandinav polisiyesi eserlerini sever misiniz?
Üstelik ödüllü bir eser..
Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de, ünlü ve zengin aile olan Lehmusojaların bahçesinde içinde kendi şirketlerine ait bir konteyner bırakılıyor. Ozel yapim bir konteyner bu. İçine su doldurmak için ayri bir bölmesi var. Buradaki kapak açıldığında içinde bir kadın cesedi buluyorlar.
Paula ile Renko, soruşturmasında bir dava oluyor kargo konteyneri..
Arastirma yapıldıkca bu işin sadece bir kurban olmadığı, derinlerinde sömürgecilige ve ırkçılığa uzanan bir olay oldugu gün yüzüne çıkıyor
Polis müfettişlerinin olaylara sadece çözüm odaklı değil insanları analiz ederek yaklaşması eseri başka bir noktaya götürüyor
Okuyucuyu soğuk ülkenin olaylarına dahil ederken , insanlığa dair bir şeyleride öğretiyor Kargo..
A.M. Ollikainen, yazar çift Aki ve Milla Ollikainen’in kullandığı takma isim. AkiOllikainen, romanlarıyla Helsingin Sanomat Edebiyat Ödülü’nü kazandı, Man BookerPrize ve Prix Femina finalisti oldu. Milla Ollikainen ise Finlandiya Dedektif Derneği’nin düzenlediği Suç Romanı Yarışması’nda birinci seçildi, son yılların en heyecan verici polisiye yazarları arasında gösteriliyor. Kargo bu iki edebi dehanın 15 dile çevrilen, ödüllere doymayan ilk romanı.