2025 22. kitabı
"Yıllarca görüşmediğim eski yakınlarımla tekrar görüşmekten pek hoşlanmam. O görüşmediğimiz yılların görünen ya da görünmeyen mutlaka geçerli bir sebebi vardır, yıllar sonra karşılaştığında o sebepler geçerliliğini yitirse de artık bambaşka birisindir, değişmiş, yoğrulmuş, küçülmüş, belki de kocaman olmuşsundur ama bu süreçlerin hiçbirinde o kişi yanında olmamıştır. Birini en baştan tanımak gibi de olmaz çünkü zaten bu kişinin birazını biliyorsunuzdur, devam etmek istesen edemezsin çünkü araya giren onca şey dikkatini o kadar dağıtmıştır ki onu hatırladığını da unutmuşsundur. Sadece hissedersin. Bir zamanlar onun tanıdığını bilirsin. Nitekim o da artık bambaşka biridir." #babamevveyumurtakabukları @terskarga #aralık ayı #kitaptavsiyeleri nden biriydi. Kitapta da en sevdiğim paragraf yukarıda yazılı plan. Yazar #fatmanurkaptanoğlu nun da ilk romanı aynı zamanda. Çok etkileyici buldum ben kitabı. #Aile bağlarının insan yaşamında açtığı gediklere ve yıllar sonra gelen hesaplaşmanın merkezinde dönen satırlarla hemhal oluyor okur. Aynı zamanda da bir yüzleşme imkânı da sunuyor okuruna kitap kanımca. En azından benim için öyle oldu diyelim. Cinsel tercihleri nedeniyle ailesi ile bağları tamamen kopan genç bir kadının babasının rahatsızlığı üzerine eve dönüşü ve babasının ölümüyle bir nevi geçmişiyle hesaplaşmasını da konu alıyor kitap. Kitabı bitirdiğimde zihnimde canlanan tek bir soru vardı: "Öüm herhangi birini affetmek için yeterli bir sebep midir?" Bunu düşündüm uzun uzun ki ben bunu her zaman düşünüyorum. Bence değildir. Çünkü özellikle yakın aile bireylerinin açtığı yaraların üzerini asla ne ölüm ne de toprak kapatabiliyor. O yüzden bugün varız yarın yokuz düşüncesi ile kalp kırmadan insanları kendi yaşamındaki tercihleri ile kabullenerek ilerlemek en doğrusu diye düşünüyorum. Yaşam anlardan ibaret ve geçip gidiyor. @canyayinlari #tavsiyekitap #terskarga #kargalist #OkurSevtap
Babam, Ev ve Yumurta KabuklarıFatma Nur Kaptanoğlu · Can Yayınları · 2024639 okunma