·224 syf.····Okunma: 27 Şubat 2025 11:24 Kitapta söylenmek istenenler; sade bir dille, acık ve anlaşılır bir şekilde okuyucuya aktarılmış.
Zaman zaman herkesin sadece kendisinin hissettiğini düşündüğü duyguları aslında tüm insanların hissettiği çeşitli olaylarla bize açıklanıyor.
Özel değiliz, farklı değiliz. Düşündüğümüz kadar aslında kimsenin umurunda değiliz.
Son yıllarda popüler olan ben merkezli düşünme eğilimi de gerçekçi bir şekilde eleştiriliyor.Bu hayatta bir kez yaşıyoruz, ben değerliyim gibi düşüncelerin teorikten öte gidemediğini öne sürerken, pratikte neler yapmamız gerektiğini de bize söylüyor.
Kendimizi şifalandırmanin aslında başkalarına şifa olabilmekten geçtiğini, başkalarına yardım ettikçe bizim de iyileşeceğimizi savunuyor.
Yazarın aralarda kendi hayatından da kesitler sunması, psikolog olmasına rağmen ne kadar da bize benzediğini görmek insanı rahatlatıyor. Hatta itiraf etmem gerekirse bazı noktalarda acaba sen ben misin dememe sebep oldu.. Ondan dolayı diğer kitaplarını da okumaya karar verdim.