2025 18. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2025 18:15
Serinin son kitabının yorumu ile geldim.Diğer kitaplarda da aralarındaki nefretten sebep bende merak uyandıran bir çiftti Sloane ve Lucian.Maalesef umduğum gibi olmadı. Konusu kısaca ,Sloane ve Lucian komşular.Liseye giderken aralarında bir arkadaşlık gelişiyor.Lucian ve annesi,babası tarafından şiddete maruz kalıyor.Lucian da Sloane’nın evinde huzuru buluyor.Sonra talihsiz bir olay yaşanıyor.22 yıl boyunca birbirlerinden uzak ve nefret ederek geçiriyorlar.Sonra Sloane’nin babasının ölümüyle ikili yakınlaşıyor.Yaşadıklarını okuyoruz. Spoiler!!! Ben bu serinin en çok ilk kitabını sevmiştim.Ama oradaki ve ikinci kitaptaki karakterleri de devam kitaplarında gördüğümüz için normalde bu olayı çok severim.Ama burada o karakterlere de gıcık oldum.Yani yazar onlarla alakalı gereksiz detaylar vererek soğuttu sağolsun.En sinir olduğum şey birbir sevdikleri için iltifat adı altında yürümeleri.Yani Naomi diyor ki (1.kitaptaki kadın karakter)Lucian için işte kocama aşık olsam da takım elbisenin içinde yürüyen cazibe gibi görünüyorsun.Yok Nash için Sloane diyor ki mükemmel k*çı var.Yani sürekli dış görünüşleriyle alakalı bir söylem vardı,beni çok rahatsız etti.Ya da sürekli çılgınlar gibi seks yaptıklarının söylemeleri,tamam anladık en iyi seks hayatı sizde bravo alkış.Bu nedir ya bu çiftlerin her biri ortalama 40 yaşında.Olgunluk sıfır.Hala kendilerini tanımıyorlardı,bir arayış içindeler.Aşıklar haberleri yok.Çok mu zor kendinden emin karakter yazmak ya.Ya da yaşları bu kadar fazla olmasın da örneğin üniversiteli olsunlar.Belki daha az rahatsız olurdum. Lucian ve Sloane’nin aralarındaki aşk gram geçmedi bana.Zaten ikilinin aralarında geçen konuşmalar daha doğrusu laf dalaşları o kadar bayağıydı ki kendimi sürekli yaşlarını sorgularken buldum.Ayrıca 22 yıl boyunca saçma sapan bir ilişki yürütmüşler.Ortada öyle aşılmayacak bir olay da yok..Neyin kinini güttüler bilmiyorum.Lucian ,Sloane ile görüşmese de ailesiyle can ciğer kuzu sarması mübarek.Zaten ailesi de onun için çok şey yapmışlar gerçekten.Bunun hatrına bir şeyler farklı olabilirdi. Bir de ilk kitaptan beri aynı adamla uğraşıp durdular.Diğer kitaplarda o detaylar güzeldi ama bunda artık zorlama geldi.Sonra bir ters köşe yaptı yazar ama beğenmedim. Uzunluğu ile ilgili yorum bile yapamıyorum artık.Daha az diyalog okusaydım mesela şu eleştirdiğim k*ç muhabbeti gibi y olurdu.Böylece 600 sayfa bir kitap okumak zorunda kalmazdım.Yazarın okuduğum son kitabı olacak gibi duruyor .Hepsi için hislerim aynı daha da okumam büyük ihtimalle . Yetişkin içerik uyarımı yapıp bitiriyorum.
Geride Bıraktığımız ŞeylerLucy Score · Martı Yayınları · 2025231 okunma
1.242 Gösterim
Bende bende ilk kitabı çok sevmiştim ikinci kitabı bir heves aldım ama yarım bıraktım yokkk aynı kitabı 3 defa yazmış kadın resmen bir olay örgüsü taslk çıkarmış ve o şekilde 3 kitap yazmış resmen sabrına hayran oldum valla ayakta alkışlıyorum
readbooksread
Gerçekten öyle üç kitapta aynı şeyi işlemiş resmen aksiyon adı altında.Karakterlerde olgunluk namına hiçbir şey yok.Nasıl Goodreads ‘te bu kadar oylama ve yüksek puan alıyor anlamıyorum.Ben de nasıl okudum bilmiyorum ama yazara artık tövbe ettim😂