2025 15. kitabı
. . Yayınevinin kitaplarını severim ama böyle çok satanlar olması ödüllü olması hemen okumama sebep oldu . Tilda üniversite öğrencisi alkolik annesi ile yaşıyorlar,babası onları terk etmiş bir de harika on yaşında kız kardeşi İda var. Annesi hiçbir şey yapmadığı için evin kardeşinin sorumluluğu ondandır. Hem çalışır hem okur. Çok da zekidir ,doktora tezi için okul önü Berlin’e göndermek ister ama asla kardeşini arkasında bırakmak istemez ama gitmekte ister arada sıkışıp kalmıştır. Tabi bir de yüzme havuzunda onun gibi 22 tur atan Viktor ile tanışıyor. Ve sonrasında neler olduğunu artık okuyarak göreceksiniz. . Kitabı bir günde bitirdim çünkü elimden bırakamadım,bana göre kitap genç yetişkin kitabı , özellikle aile ve kardeşlik kavramı çok iyi aktarılmış,ebeveynlerin sorumsuzluluğunu çocukların çekmesi çok üzücü,Tilda ve özellikle o küçük yaşında İda’nın akıllı ve olgunluklarını takdir ederek okudum. Sadece dialoglar tiyatro metni şeklinde yazılmış onu çok sevemedim. Sonu da bana göre eksik kaldı tam kafamda oturmadı belki de devamı gelecek ondan olabilir. Dediğim gibi bir günde su gibi okudum kitabı ,ders niteliğinde genç kızların ayakta kalmak özgürlük mücadelesini okuyoruz ve gönülden tavsiye ediyorum
22 TurCaroline Wahl · Yan Pasaj Yayınları · 2025154 okunma