Objektif bir inceleme
2021 241. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2021 15:05
Genelde düşük puan vermem ama dürüst bir şekilde 1/10 neden mi? Kitabı kapağına göre yorumlamamanız gerektiğini en iyi anlatan kitap bu olabilir. Oldukça süslü ama içi -bir iki söz dışında- boş bir
İçi̇nde Bi̇r Sen - 1Binnur Şafak Nigiz · Dokuz Yayınları · 20203,961 okunma
5,4bin Gösterim
Ya Allah rızası için ya kitap 9 seriden oluşacak ilk kitaptan her şeyden bahsedilecekse diğer kitaplara ne kalacak? Ayrıca bir yazarın ne kadar iyi olduğu betimlemelerinden anlaşılır. Eğer beğenmediysen hepsini okumak zorunda da değildin
Önceki 2 yanıtı göster
9 kitaplık bir seri için çok güçlü bir hikaye alt yapısına sahip olması gerekir. Sizce bu var mı?
Bütün fantastik seriler olmasa da 10 kitaplık seri şeklinde olanlar da var, eğer hoşuna gitmediyse okumazsın, senin de yaptığın emeğe saygısızlık. Bu kadar kolay ve boş eleştirmen dışında pek bir sıkıntı yok. Okuyan çoğu kişi bu kitabı beğendi, o yüzden yorumunu kendine saklamanı öneririm. Beğenmediysen de düzgün eleştir, bu mu senin eleştirme şeklin Allah aşkına. Akıl var mantık var. Sana hitap etmemiş olabilir, ama o kadının emeğini görmezden gelemezsin, beğenmiyorsan beğenmedim de. Bu şekilde yazman yanlış.
Önceki 1 yanıtı göster
Daha iyilerini okudukça eski kitaplar insanı tatmin etmez. Beklenti artar, farklılaşır. Sen eğer toplamda 6 kitap okuduysan gerçekten, bu kitabı beğenmen gayet doğal. Benimde okuduğum ilk kitaplardan olsa bende beğenirdim herhalde. Okuyupta sadece beğendiğim değil beğenmediğim kitaplarla da kıyasladım bunu. Yorumumda bir yanlışlık yok bence.
1 yanıtı göster
Yorumlardaki iki şahıs aşşırı sinir etti beni. Eleştirin gayet iyi ve yerinde, bu platformda yazarların kitapları okunup eleştiriliyor bir çok okur tarafından. İster beğendiğim için ele alırım ister beğenmediğim için buranın amacı bu. 9 kitaplık bir seri olacaksa eğer altyapısı ve konusu baya güçlü bir kitap olması gerekir yanılmıyorsam. Yani giriş kitabında bile az da olsa bir bilgi olması ve yaşanan olayların konuyla ilgisi olması gerekiyor. Konunun dışına çıkarak sadece iki karakter arası romantik ilişkiyi yazmak bana kalırsa sadece (affedersiniz) kağıt israfı. Medusanın ölü kumları adlı kitabı okursanız karakter ilişkileriyle beraber fantastik bir dünyayı ve bilgileri nasıl başarılı bir şekilde ele aldığını görebilirsiniz. En azından buna yakın derecede bir giriş kitabı olabilirdi diye düşünüyorum ve eleştiri kaldıramayanların inceleme kısmına neden girdiklerini aşırı derece merak ediyorum.