Bugün size harika bir polisiye kitabıyla geldim. Dini polisiye desem daha doğru olur sanki. Polisiye sevenlere tavsiyemdir. Yazardan daha önce Saliha kitabını okumuştum. Yazarımızın kalemini ve kurgularını beğeniyorum. Benim fikrimce yazarımızın bu kitabı diğer okuduğum kitabına göre daha çok beğendim. Dini polisiye demiştim kitap hakkında polisiye olduğuna göre ortada bir cinayet var bu işlenen cinayet o kadar ilginç ki. Kitabı okuduğunuzda göreceksiniz. Kitabın ismiyle bağlantısını da anlayacaksınız. Kitabın içindeki isimler olay örgüsü çok iyiydi. Özellikle ebabil, ebrehe ve Mahmut üçlüsü çok iyiydi. Fil vakasını biliyorsanız aradaki bağlantıyı daha da iyi anlayacaksınız. Kitap dini konularla dini tartışmalar ile ilgili detaylar ve ulemanın ihtilafa düştüğü konularda çok başarılı bir şekilde aksettirilmiş. Bu konu da hocamızı tebrik ediyorum. Dini kullanarak insanların zihnini zehirleyen bazı uygulamalara da yazarımız güzel bir şekilde kurgulamış bunu da beğendim. Konusu ise şu şekilde:
“Her şey, Belde’nin tenha bir sokağında bulunan Mali Müşavir Selim Kankaya’nın bir kulağı kesik, bir gözü oyuk ve burnunun ucu kopuk cesediyle başladı. Belde Emniyeti Cinayet Şube’nin olay yeri ağlarıyla örülü cesetten elde ettikleri bulgular ve ipuçları, karanlık ve tehlikeli bir yapının çıkmaz sokaklarına tosladı.
Yol kenarında bulunup hastaneye kaldırılan ve hastane raporlarına, “İsimsiz Hasta” olarak geçen şahsın karanlık ve gizemli geçmişi, mezkur yapının mezkur mahallinde birleşti.
Bir yanda hafızası yitik İsimsiz Hasta, diğer yanda parçaları sökülmüş bir ceset… Parçaların sökülmüş cesedin elinde bir işaret var bu işaret neyi temsil ediyor? Dak denilen şekil nedir? Ve niye bir çok kişi bunu kullanıyor? Neden kitabın ismi Ankebut? Cinayetin arka planı nedir? Tv programlarında boy gösteren bazı profesörler ve kendini mehdi ilan eden bir adam ve bu işlenen korkunç cinayetin bunlarla bağlantısı ve daha fazlası için kitabı okuyun. Kesinlikle seveceksiniz.