2025 102. kitabı
Mavi Fırat Can Ayvaz . Mavi... Karadeniz'de doğmuş , büyümüş ismi gibi hem derin hem de Karedeniz gibi dalgalı bir kız. Duygusal olduğu kadar da güçlü. Çernobil 'in etkileriyle ilk olarak çok sevdiği anneannesi ardından biricik annesini toprağa verir Mavi. Babası ve kız kardeşiyle hayata tutunmaya çalışırken bir yandan da üniversite sınavına hazırlanır hırslı Mavi. Kız kardeşi Derin , İstanbul'da amcalarıyla kalır ancak Derin de Mavi'de derin izler bırakacaktır aynı annesi ve anneannesinin izleri gibi. . Yusuf... Doğu 'da doğmuş ve büyümüş , zengin bir aileden gelmektedir. Ancak maalesef ki kan davaları peşini bırakmaz Yusuf'un ve ailesinin. Yusuf iki abisini "Ümranlar" ailesinin bitmek bilmeyen düşmanlığında kaybetmiştir. En yakın arkadaşı Barış ile birlikte üniversiteyi Ankara'da okumak için giderler ve Mavi'yle yolları ve kaderleri Ankara Üniversitesi 'nde kesişir. Zor günlerinde Mavi 'ye destek olur Yusuf. Bu sadece bir arkadaşlık değil bir aşkın da doğmasına vesile olur. Ancak Mavi 'nin babası kızlarına düşkün olduğu kadar da önyargılı ve inatçıdır. Bu arkadaşlığı sezdiği an Mavi'ye duvar ören baba, aslında bilmeden Mavi 'ye en büyük kötülüğü de yapmış oldu. . Kitabın duygusal etkisi her bölümün başındaki şiirlerle okuyucuyu sarıyor. Hem akıcı olsun hem de duygulanmak isterim diyenler kitabı mutlaka okumalı. Aile bağları, ailedeki bireylerin kaybının insanda bıraktığı derin izler, kız çocuklarının okutulması, babaların özellikle kızlarının arkasında durmasının gerekliliği, aşk ve aşkla birlikte diğer değişkenlerin varlığı , azimli olmanın insan hayatını nasıl değiştirebileceği , barış içinde huzurla yaşamanın nasıl bir lütuf olduğunu ve daha fazlasını ilgiyle, üzülerek, şaşırarak okudum. Kitabı siz kıymetli takipçilerime tavsiye ediyorum.
MaviFırat Can Ayvaz · Destek Yayınları · 202433 okunma