2025 1. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2025 23:54
Konya Kitap Grubunun değerli üyelerinden, yazarımız Yusuf DEMİR'in bu okuduğum ikinci kitabı. İlk, "Bir Cümlelik Hayatlar" isimli eserini okumuştum. O kitapta geçen bazı isimlere yine bu kitapta da değinildiğini görüyoruz. Yazarımızın bu kitapta yazarlığını daha çok pekiştirdiğini, daha çok derinleştiğini görüyoruz. Ben, bu kitabını heyecanla, büyük bir zevk alarak okudum. Kitabımız, Bakırköy'de yaşayan, geçimlerini zar zor sağlayan elektirikçinin yanında çalışan Cengiz ile anketörlük yapan Mehmet'in yaşam öyküsü ile başlıyor. Mehmet'in, Ahmet Nergiz isimli roman karakterini tanımasıyla birlikte roman bambaşka bir yere evriliyor. Ahmet Nergiz ile Çiğdem'in maziden, yaşanan zamana taşan büyük aşkına tanık oluyoruz. Ahmet Nergiz ile ona yardım eden Mehmet, Çiğdem'in peşinden gidiyor. Biz de soluksuz bir şekilde onların peşinden gidiyoruz. Kitap şaşırtıcı ve etkileyici bir şekilde son buluyor. Herkesin, bu büyük aşka tanıklık etmesini ve yine herkesin Ahmet Nergiz ile Çiğdem gibi birbirine aşık olmasını isterim. Aşkı barındıran eserleri okumayı seven arkadaşlarımıza da tavsiye ederim. Çok farklı, çok kıymetli ve çok derin yaşanan bir aşk bulacaklar. Kıymetli yazarımızın kalemine sağlık, çok güzel bir eser meydana çıkarmış. Bundan sonraki yazım hayatında da kendisine sonsuz başarılar dilerim.
Mevsimler (Arayış)Yusuf Demir · Dorlion Yayınevi · 20244 okunma