2025 42. kitabı
HANİFE HEKİM~BİR DELİ SERÇE~ Selam.Bugün sizlere kalemini sevdiğim,kitaplarını severek okuduğum hekim_hanife ‘nin son kitabı ile geldim.Yazarın kaleminin duruluğu ve anlatımının güzelliği ile bu kitabını da çok sevdim.İlk başta kitap nereye gidecek acaba diyerek okumaya başladım ve kitap öyle bir aktı gitti ki nasıl bitti anlamadım.Özellikle kitabı okurken halkın içinden,günümüzden,gündemimizden bahsetmesi de kitabı daha bir sevmeme sebep oldu.Tabi ben aslında kitabın gidişatından sonunu böyle tahmin etmiyordum,bir ara şüphelendim ama sonra yok dedim.Tabi yazar ters köşe yaparak şaşırttı beni.Kitabı ben severek okudum.Bu türde okuma yapmayı severlere kitabı tavsiye ederim. Mehmet,üniversitede işletme bölümünden mezun olduktan sonra girdiği bir çok işte tutunamamış,bunun üzerine de kendine ünlü bir pizza markasının bayiliğini alarak bir pizzacı dükkanı açmıştır.Çalışanlarının çoğuda kendisi gibi manevi yönden yaralı insanlardır.Kısacası onların patronu değil abisi olmuştur.Bir de dostu Ali vardır.Ali devlet memuru olsa da bir ailesi olduğu için para yettirebilmek adına haftasonları Mehmet’in yanında çalışmaktadır.Mehmet babasını kaybetmenin,sevdiği kadının terk etmesi ve en yakın dostunun evlenmesi ile kendini iyice yalnız hisseden yüreği yaralı biridir.O akşam da dükkanı kapatmaya az bir zaman kala dükkana bir sipariş gelir ve bu siparişi müşteriye Mehmet getirir.Ama siparişin hayatını değiştireceğinden habersizdir. Siparişi Koza Apartanı’na Yasemin Yücesoy’a getirir ama karşılığında büyük bir tepki ile karşılaşır.Kadın kapıyı açmamakla birlikte Mehmet’in pizzacı olduğuna inanmaz ve onu sapıklıkla suçlar.Bir de yetmiyormuş gibi büyük şubeyi arayıp Mehmettin dükkanını şikayet eder.Mehmet yanlış anlaşılmayı gidermek için sonraki gün özür amacı ile pizzasını çiçeğini alır Yasemin’in kapısına dayanır ama bu kez daha büyük bir tepki ile karşılaşır.Aslında kadını personelinin tanıdığını kadının tuhaf olduğunu ve bir süredirde kocasının kayıp olduğunu öğrenir.Bunları öğrendikten sonra Yaseminden uzak durması gerekir ama Mehmet,Yasemin’e doğru anlamsızca çekilmektedir.Ama bu durumun başına açacağı işlerden habersizdir.
Bir Deli SerçeHanife Hekim · Maruzat Yayınları · 2024147 okunma