·320 syf.····Okunma: 09 Mart 2025 12:03 Oncelikle yazarın kalemine saglik. Henüz bitirmedim ama muhakkak sonuna kadar okuyacağım. Çünkü gördüğüm kadarıyla ciddi emek var, araştırma var. Diğer taraftan asil bitirme istegim ne kitabın dilinden haz duyduğum ne de içeriğinden keyif aldığım için. Dedim ya emek var.
Okurken bazı yerler bana geçmişte turist olarak katıldığım bir pazar ayinini hatirlatti ve ayinde "Allah'ım seni Facebook'tan takip eder gibi etmiyorum" diye dua ediyorlardı. O an, inançlarin kalple birleştirilerek yaşanması gerektiğine inanırken sadece somutlaştırarak yaşatmanın acısını ta içimde yaşamistim. Okurken de bunu yaşadım.
Bir de bazı ruhlar vardır ki zahirden öteye geçemez haliyle batının tadını bilemez. Çünkü nasibi bu kadardir. Bu guruhtan bazıları da teoride o farkı bilir, okumuştur kitaplarda. işte onlar o perdeyi aralayamadiklari icin sadece elestirirler, hakaret eder ve bunu da marifet sayarlar. Kitapta bir de bunu hissettim. Umarım sonuna doğru bu duygum geçer. Çünkü kalbin olmadığı yerde duygu yeşermediğine tüm kalbimle inanıyorum.