Beş Bilgelik Enerjisi
2025 10. kitabı
Herkese Merhaba ✓ °Bugün 𝐈𝐫𝐢𝐧𝐢 𝐑𝐨𝐜𝐤𝐰𝐞𝐥𝐥 'in kaleminden 𝐁𝐞𝐬̧ 𝐁𝐢𝐥𝐠𝐞𝐥𝐢𝐤 𝐄𝐧𝐞𝐫𝐣𝐢𝐬𝐢 kitabıyla geldim. • Kitapta Tibet Budizm'e dayanan beş temel enerjiden ve onları hayatımızda nasıl kullanıp yönlendireceğimize yer veriyor. Bu beş temel enerji ; 1.Vajra:Netlik. Ayna gibidir:Bir şeyleri olduğu gibi görür. 2.Ratna: Zenginlik.Hiç bir şeye ihtiyaç duymaz.Her şey yeterlidir. 3.Padma: Tutku. Çekici olan her şeyle güçlü bir bağ kurmak ve onu tamamen hissetmek ister. 4.Karma: Aktivite. Yapılması gereken ne varsa onun tamamlanması ile ilgilidir. 5.Buda: Ferahlık. Her yeri kuşatan geniş sınırsız ve canlı bir alan algısıdır. • Beş temel enerjinin tanımı kitapta bu şekilde yapılıyor ve onlara uygun açıklamalar ile birlikte bizleri yönlendiriyor eser. Yazarın günlük hayatından örnekler vererek bazen de yaşadığı olaylara değinerek açıklaması temel enerjilerin daha iyi anlaşılması açısından oldukça kolaylaştırıcı oldu. Ancak sıklıkta tanımlara yer verildiği için okumakta biraz zorlandım. Sanırım fazla tanım içeren kitapları okumayı sevemiyorum. Kitabın içerisinde alıntılar bırakıp bir sonraki kitabıma geçiyorum ✓✓✓
Beş Bilgelik EnerjisiIrini Rockwell · Destek Yayınları · 202518 okunma