Mavi ve Yusuf…
Mavi Karadenizli bir ailede büyümüş Yusuf ile Diyarbakırlı.. Her ikisininde yaşadığı hayat ve zorluklar bambaşka ama kader onları Ankara da üniversite de bir araya getirir.
Mavi anneannesi,annesi ve kız kardeşini kaybeder. Yusuf ise kan davası yüzünden iki abisini.. Acılar ortak hayatlar farklı ama yaşananlar her iki ailede de zordur. Üniversite bitimi ikisinin evlenmesi ile devam eder kitap.. Yusuf’un ailesi Mavi’yi bu kadar çok severken evlendikten sonra hayatlarının değiştiğine şahit olacağız ve acılar yine devam edecek..
Kitabı bir günde bitirdim ,sayfalar istemsiz hızla akıyor çünkü merak ve acı harmanlanmış acaba neler olacak diye diye sürükleniyorsunuz.
Kitap Mavi ve Yusuf olarak onların ağzından bölüm bölüm okuyoruz ama her bölümün sonunda olan şiirler o kadar anlam katıyor ki insan ister istemez bir duraksıyor. Yani bu kadar acıların olduğu bir kitap nasıl su gibi de akıyor derseniz okumanız lazım şiddetle tavsiye ediyorum Ama sonunda da sanki bana devamı olacak gibi geldi ki bence olmalı , çünkü bazı kişi ve konular yüzeysel geldi bana aktarım ve geçişlerde eksiklik hissettim