···Okunma: 05 Mart 2025 21:25 Ailesindeki herkes tarafından terk edilen küçük bir kız çocuğu, şehirden uzakta bir bataklıkta tek başına yaşamak zorunda kalıyor. İnsanlar onu "Bataklık Kızı" diye adlandırarak dışlıyorlar. Yardım isteyecek kimse yok çevresinde. Yalnız kaldığı her anda kuşlarının yanına gidiyor ve yalnızlığını onlarla dindirmeye çalışıyor. Çevresindeki herkes gitmesiyle bir gün onların da gideceği korkusunu taşıyor içinde. Yıllar geçiyor ve insanlardan izole bir şekilde büyüyor. Hayatına yeni insanlar giriyor. Öyle ki bu insanlardan ikisini anne ve baba kadar yakın hissediyor kendine. Biyoloji ile ilgileniyor. Güvendiği herkes tarafından terk edilmenin ağır yükünü taşımış birisi olarak özellikle biyoloji kitaplarında bir annenin neden evladını terk ettiğiyle ilgili mantıklı bir açıklama arıyor yıllarca fakat hiçbir sonuca ulaşamıyor. Okula gidemediği için ileri bir yaşa kadar okumayı bilmezken tanıştığı birisi ona okuma yazma öğretip biyolojiye merak salmasında yardımcı oluyor ve aslında hayatı böylece değişiyor. Yıllar geçiyor ve biyolojiye merakı sayesinde harika bir yazar oluyor ve bataklığı insanlara tanıtacak yazılar yazıyor fakat aynı zamanda da büyük bir suçlamayla karşı karşıya kalıyor. Hayatı boyunca yalnız kalmış biri olarak bu suçlamada da kendisini savunacak kişi sayısının çok az olduğunun bilincinde. Bu süreçteyse tek isteği kuşlarına ve bataklığına bir an önce kavuşmak. Olaylar heyacanlı bir şekilde ele alınırken aynı zamanda sonuyla da şaşırtıyor kitap.