2025 4. kitabı
Sherlock Holmes efsanesini bilmeyen yoktur. Kıvrak zekası, açık algıları, üst düzey dikkati, bilgi birikimiyle ve olaylara farklı bakış açısıyla yaklaşması onu diğer dedektiflerden ayıran özelliklerinden bazıları. #kızıldosya da efsane ikili Sherlock Holmes ve Dr. John H. Watson'un tanışma hikayesiyle başlıyor. Afganistan'daki Ordu görevinden İngiltere'ye dönen Dr. Watson'un kimsesi yoktur ve cebinde de parası… Kalacak yer ararken arkadaşı birini de oda kiralamak için bir arkadaş aradığını söyler ve iki ismin yol arkadaşlığı bu şekilde başlar. Bir gün Dedektiflerden bir dava için yardım mektubu gelir , birlikte olay yerine giderler. Sherlock'u iş üstünde izlemek Dr. Watson için büyük bir fırsattır. Ve macera başlar... Olay gizemlerle dolu bir cinayettir. Heyecanın zirveye çıktığı vakanın adım adım nasıl çözüldüğüne şahit olacaksınız. Kitabın 2. kısmında da bu gizemli cinayetin neden işlendiğinin geçmişe doğru izlerini takip edeceksiniz. Nefesinizi tutarak heyecan içinde okuyacağınız bir macera.
Kızıl DosyaArthur Conan Doyle · Q Yayınları · 202518,1bin okunma