#köklerveizler
@studio_gaia_studio
@banliyocomtr
KitaptanHayallerim
Ben neler okudum öyle ... Hayat ve Kader Döngüsü ... Yaşanmışlıklar ile dolu hayat hikâyeleri. Bu hikayelerin hepsinde buruk bir kalp , yıkılmış umutlar , yaşanmamış hayaller , ufuk çizgisini göremeden nefes almak yatıyor. Her hikayede bir kader kurbanı var . Kökler bizi biz yapan değerler ile dolu ya o kökler sağlam değilse bize bıraktığı izler kaderimiz olmuşsa o zaman kısacık ömrümüzde gözler göz yaşları ile dolu , kalpler hep kırık , beden hep yıkık oluyor. Ne acı değil mi ??
Okuduğum #köklerveizler eseri @studio_gaia_studio vesilesi ile 37 kalemin yazdığı öykülerden oluşuyor. Harika bir proje sayesinde birçok kalemin etkisini okuyup üzerimizden atamıyoruz. Her öykü derinden etkiliyor insanı ve hayata geçmişe , köklerimize dönüp bakmamızı sağlıyor . Her okuyanın izleri , kabuk bağlamış yaraları bu öyküleri okudukça kanamaya başlayacaktır. Neden mi ? Çünkü herkes kendinden bir parça kaderin izini bulacak bir eserde . Kimi çaresiz kabul edip , kimi dirense de hep nefes almaya devam ettikçe kader döngüsünden kaçışın olmadığını anlamış olacağız.
Bu temayı içlerinden bir öykü ile anlatmak istiyorum. Eserin ilk öyküsü sevgili KitaptanHayallerim kaleminden çıkmış #mardinkuyusu hikayesi. Anadolu'ya özgü kızların annelerinin kaderini yaşamalarına örnek olmuş Zemheri bize yol gösterici olmuş . Sahi #alinti " Kızlar annelerinin kaderini mi yaşar ? Babalar hep mi kızlarına kara kader yazar ? " Okumakta önü kesilmiş bir kardelen Zemheri . Eee okumayan boyu biraz büyüyen kızlar hemen koca evine gitmeli . Zemheri de birçok kızımız gibi düğünün , derneğin adetlerini bilmeden ailenin istediği bir adamla evlenir . O kadere razı gelmek zorunda . Koca evine işleri yapmak ile mükellef bir hayat yaşar ki kucağına kendi çocukken bir de çocuk konmuş olur . Oğlu olunca artık kendi canı değil onun ki için kendini feda eder . Aşk sevgi kısa da olsa bir bakışma ile yaşanır mı ? Zemheri'nin bir de umutsuz aşk hikayesini okuyun aynı çocuklar gibi masum . Lakin kökler ve izler üzerine yazılmış bu hikayede asıl annesinin gerçeklerini öğrenip , kendi hayatındaki izlerine şahit oluyoruz.
Okuduktan sonra #köklerveizleri çok iyi anlayarak şahit olacaksınız.
Keyifli okumalar dilerim .