Puan vermedi·112 syf.····Okunma: 08 Mart 2025 01:24 Kitabı dün bitirdim ve bugün incelemesini yazarken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlamak istiyorum. Her bir kadın, hayatın her alanında yaptığı katkılarla ilham kaynağı oluyor. Bugün, sadece başarılarını değil, aynı zamanda her zorluğun üstesinden gelme kararlılıklarını da kutluyoruz. Hep birlikte daha adil ve eşit bir dünya için... Tüm kadınların günü kutlu olsun.
Çiçekler Üşümesin şiir kitabı, hüzün ve pişmanlıkla başlasa da, aynı zamanda yaşamı, sevgiyi ve doğayı koruma umudunu içinde barındırıyor. Şiirlerin derinliği, özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde daha da anlam kazanıyor. Kadınların içsel ve toplumsal düzeyde yaşadıkları zorluklar, her gün verdikleri mücadeleler düşünüldüğünde, bu şiirler kadın ruhunun gücünü, direncini ve derinliğini yansıtıyor. Kitabın önemli şiirlerinden biri olan benimde en beğendiğim şiir olan Şeb-i Yelda, karanlık ve ışık arasındaki ince çizgiyi simgeler. Karanlık bir gecede yalnız ve kaybolmuş hissederken, aynı zamanda ışığın ve umudun peşinden gitmeye çalışan bir arayış içinde hissedersiniz. Bu, bireysel bir mücadelenin, toplumsal bir eleştirinin ve evrensel bir arayışın birleşimidir. Şeb-i Yelda şiiri, umutsuzluk ve yalnızlık duygularını taşırken, karanlığın sonunda gelen ışık ve umutla ilgili gizli bir mesaj da verir.