"Sonuç olarak bir Karalav."
2025 7. kitabı
3.5/5 Sıfır Noktası'nı birkaç nedenden ötürü daha yeni bitirebildim ancak kesinlikle okumaya başladığınızda bir gecede bitebilecek bir kurgu. Gün Aksa Alatan, Emniyet Müdürü'nün kızı.. Gün.. Seni karşıma alıp "Ne yapıyorsun Aksa?" diye kızasım var. Seçtiği mesleğin karakteristik özelliğini fazlasıyla yansıtan biriydi. Mücadeleci ama bu mücadeleyi verirken biraz da kırıcıydı. Boris'ün annesine dediklerini unutamıyorum maalesef ki.. Sergen Alatan'ın kızı olarak tanınmaktan şikayetçi ama sürekli ben kimin kızıyım biliyor musun diye de söyleyenen bir karakter. Ancak her şeye rağmen ben buyum dedi ve kendini değiştirmedi, olduğu gibiydi. Hatalarını da kabul etti, doğrularını da. Boris Vedran Karalav.. Kitap boyunca neyse oydu. Ne iyi görünmek için bir çabası oldu ne de kendine ait olmayan tavırları vardı. Babasına rağmen Gün'e yardımcı olması, mecbur kalsa da, basından savmaması ve aralarındaki sınırı çizebilmesi gerçekten güzeldi. Ve en merak ettiğimse kesinlikle annesi.. Gün'e yapılmaya çalısılan annesine de yapılmıs ve annesi.. Külden beyaz.. Bileklik.. Okurken beni çok ağlattı. Kitabın sonundaysa neden böyle bir şey yaptığını anlayamasam da sana nedensizce güveniyorum Bay Karalav.. Ve Kutay. Sana hem ısındım hem ısınamadım, daha çözemedim seni ama samimi de geliyorsun. Umarım devamında seni biraz daha fazla okuruz. Beni kitapta biraz rahatsız eden tek şey marka isimlerinin geçmesiydi, benim çok hosuma giden bir sey değil ancak çok göze batmıyor okurken. Yazım dili açısından diyaloglar ve betimlemeleri kesinlikle yormuyor sizi. Okurken "Ben ne okuyorum?" demeden, her şeyi zihninizde kolayca canlandırabileceğiniz şekilde. Şans vermek istiyorsanız eğer Sıfır Noktası'nı öneririm
Sıfır Noktası: Av ve KaralavGizem Yiğit · Guardian Yayınları · 2024508 okunma