Kitapta çakır ve mahru'nun aşkı ele alınıyor
Ama ben mahru ile çakır değil de Mihriban ile turan aşkından bahsedeyim
SPOİLER
Turan ve Mihriban arasında aşk değil ama bir ihanet yüzünden Turan'ın hayatı mahvoldu ümran Turan'ın sevgilisi öteki yandan da mihriban'ın en yakın arkadaşı Ümran turan'a aşık değil sırf Mihriban turana aşık olduğu için turan'da ümran'a aşık ümran'da sırf Mihriban ile turan sevgili olmasın diye ümran turanla sevgili oluyor yıllarca beraber sevgili kalıyorlar sonra ümran ölüyor turan çok yıkılıyor tabi bir yandan da mihriban'a çok sinirli çünkü Mihriban'ın ona aşık olduğunu biliyor bu yüzden mihribanı çok aşağılıyor onu yargılıyor nasıl en yakın arkadaşının sevgilisine göz koyar gibisinden Turan ümranı'nın yokluğuna bile sadık kalırken ümran Turan'ın varlığına saygı duymuyor ilerleyen seride ise ümran'nın ölmediği aslında mahru'nun abisiyle evlendiği bir çocukları olduğunu öğreniyoruz Mihriban ise artık turan'ı unutmak için başka birini hayatına Alıyor yıllar sonra ferdi ile çok iyi anlaşıyorlar hatta evliliğe kadar ilerliyorlar turan bunları görünce mihriban'a olan aşkını itiraf ediyor ama Mihriban kabul etmiyor bir gün bir Mihriban ile ferdi düğüne gidiyorlar ama yolun başında Turan'ı görüyor Mihriban dağılmış bir şekilde Turan ceyda'nın yaptığı ihaneti öğreniyor Mihriban'ın yanına gelip onunla konuşuyor lakin Mihriban'ın yanında sevdiği adam olduğu için pek samimi takılmıyor turanla sonra turan arabasına girip Mihriban türküsünü son ses açıp yola çıkıyor gazı fulluyor. Karşıdan gelen bira araca çarpıp ölüyor aylar sonra Mihriban ferdi ile evleniyor ve mutlu yaşıyor (ferdi Mihribanın ile Turanı ne kadar sevdiğini biliyordu)
Mihriban turan'ı unutmuş ferdiye aşık olmuştu kitap çok güzel ben çakır ile mahru aşkı değilde Mihriban ile Turan'ın aşkını çok sevmiştim