Stepford Kadınları ~ Ira Levin
Yazarla ilk tanışma kitabım oldu. Konusunu merak ettiğim için almıştım. Bu kadar sürükleyici ve tek solukta okunabilecek bir kitap olduğunu hiç düşünmemiştim. 3 saatte bitirdim kitabı. Yazarın duru ve şeffaf anlatımı beni bağladı kitaba. Tarzını çok beğendim ve kitabın sonuna doğru gerilim çok arttı. Ama sonu beklediğim gibi bitmedi maalesef.
Kitabın konusuna gelirsek; Step Ford'a yeni taşınan Eberthart ailesinin üzerinden şehirdeki kadınların tek düze yaşamını anlatıyor. Joanna, avukat eşi Walter, iki çocuğu Kim ve Pete ile yaşıyor. Fotoğraf çekmek en büyük hobisi olan Joanna, Stepford'da yeni arkadaşlar edinmek için sabırsızlanıyor. Ama şehirde sadece kendisinden bir ve iki ay önce taşınmış olan Bobbie ve Charmaine dışında kimseyle arkadaş olamıyor. Çünkü şehirdeki tüm kadınlar evi işi ve market alışverişi dışında hiçbir aktivitesi olmayan kadınlar. Birgün Joanna, Bobbie ile birlikte kadınlar dayanışması ve tanışılması için bir organizasyon yapmak istiyorlar ve şehirdeki tüm kadınları davet ediyorlar. Ama şehirdeki hiçbir kadın daveti kabul etmiyor.
Yine şehirde erkekler için kurulan Erkekler Kulübü var. Walter de şehre gelir gelmez bu kulübe üye oluyor. Diğer kadınların eşleri gibi.
Joanna gayet güzel anlaştığı arkadaşlarından önce Charmaine diğer kadınlar gibi olmaya başlıyor. Charmaine'den bir ay sonra da Bobbie değişiyor. Bu değişimden korkan Joanna da onlar gibi olmamak için şehirden taşınmak istiyor ama kocası buna müsade etmiyor.
Joanna'nın bu süreçte yaşadıkları kitapta çok gerilimli bir şekilde anlatılıyor. Kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Kitaba 8 vermemin nedeni sonunun beklediğim gibi olmaması. Gerilim sevenler için kesinlikle tavsiyemdir.