2025 29. kitabı
Okunma: 09 Mart 2025 17:22
"Ölü başlarında en çok ağlayanlar, onca pişmanlığinı nereye koyacağını, hangi bavula sığdıracağını bilemeyenler değil mi?" Son zamanlarda acayip merak sardığım The Kitap Yayınları ndan bu ay içinde okuduğum ikinci eserle geldimm ve beni benden aldı kara mizah türündeki bu eser de. Tam üzüleceğim, modum düşecek birden bi tebessüm beliriviyor ister istemez yüzümde. 2024 Don Kişot İyi Edebiyat Ödülü finalisti Emre Saraçoğlu nun bu tadı damağımda kalan eserimizden fazla #spoi vermeden bahsedecek olursa ; 80 yaşındaki Mediha Hanım ' ın dipten başlayıp zirveye çıktığı ve en son yine başa dönüp dipte biten hayat hikayesini okurken ya arkadaş her şey mi para diyip durdum. Paran varsa çevren bol , yoksa hiç. Ama Mediha Hanım tüm bunlara rağmen şanslı sayılabilirdi son zamanına kadar emektarı ve yakın dostu İsmet herkes gitse bile daima yanında , gökdelenlerden bodruma giden , gazinoların kraliçesinden uyuşturucu kuryeliğine hayat hikayesi.. Ah be hayat ne kadar zalimsin diye diye okuduğum ve maalesef çevremizde ne kadar çok Mediha Hanım' ların olabileceğini düşündürten eserle tanışmak için daha fazla beklemeyin derimmm !!!
Alıntı
Mediha Hanım Ölmek İstiyorEmre Saraçoğlu · The Kitap · 2024121 okunma