İlk kitabımız da gençlerimizi bekleyen görevler, onlara girdikleri simülasyon programı ile gösterilmişti. İkinci kitabımızda Zülfikar, Ömer, Yağız ve Sedat'ı asıl görevleri bekliyor. Bu çocukların Dehliz tarafından daha doğdukları gün secileceklerini söylemiştim. Ama seçilmelerindeki sırrı da bu kitapta öğreniyoruz. Her birine verilen kutsal emanetleri Dehliz'e getirme görevinin üstesinden gelebilecekler mi? Zülfikar kız kulesinin altında bulunan emanetleri gün yüzüne çıkarabilecek mi? Taaa Metehandan beri Dehliz için uğraşan birçok fedaiye artık çocuklarda eklenecek. Tabiki bu görevlerinde yalnız başlarına olmayacaklar onlara yardım eden ve Dehlize hizmet eden birçok isim gidecekleri yerlerde onlara yardım etmek için ellerinden geleni yapacaklar. Bir bakmışsınız Vatikan kütüphanesindesiniz. Bir de baktınız ki Kız Kulesinin altında bulunduğu bilinen önemli emanetleri bulmaya çalışıyorsunuz. Bu kitabı daha çok sevdim diyebilirim. Nedeniyse Tarihi sevmemGeçmişe de güzel atıflarda buluşulmuş. Peygamber efendimizden (s.a.v) Hz.Osmandan, Metehandan, Abdülhamite kadar sır perdeleri birer birer ortaya çıkıyor. İslamın birleştiriciliğinin ön planda olması beni mutlu etti. Ütopik kurguyu bu kitabında da güzel bir şekilde ele almış yazarımız.Keşke böyle bir Yeni Dünya olabilse
Osman Bey'in deyişiyle"Bir vatanı elde tutmak, fethetmekten daha zordur. Metehan ile yanan Dehliz ışığı birçok tanıdık isimle devam ettirildi.
Adalet, eşitlik çatısı altında yaşanabilir bir hayat diliyorum herkese. Şimdilik güzel kalın canlarım 3.kitapta görüşmek üzere.