Puan vermedi·384 syf.··Beğendi
···Okunma: 10 Mart 2025 04:46 Geri sayım başladı.
47:59:59
Çoğumuz için bu rakamlar hiçbir şey ifade etmiyor ama Andrea için kâbusun içine balıklama dalmak gibi bir şey.
Telefonun diğer ucundaki ses, yarım milyon sterlini getirmesi için 48 saati olduğunu, eğer para gelmezse ya da polise giderse kızının öleceğini söylüyor. Dahası, Andrea'nın ona destek olabilecek, iki yıl önce evlendiği eşi de kayıp.
Tek başına bu işin içinden çıkmak zorunda ve akla hayale gelmeyecek planlar yapıyor. Ancak planının ilk ayağı tam bir fiyasko ile sonuçlanıyor. Zaman daralırken istenilen fidye miktarı ikiye katlanıyor.
Evet, klasik bir fidye kaçırma kurgusu üzerine kurulu ama her sayfada aksiyon ve gerilim temposu hiç düşmüyor. Olayların örüntüsünün sağlam temeller üzerine inşa edilmesi ise kitabı daha da güçlü kılıyor.
Film tadında, gerilimi yüksek bir polisiye okudum. Ve belki de iki çocuk annesi olduğum için, "Ya benim başıma böyle bir şey gelse?" diye düşünmeden edemedim. Hâlâ bu soruya bir cevabım yok… ve umarım asla bulmak zorunda kalmam. Düşmanımın bile başına gelmesini istemem.