I Want To Die But I Want to Eat Tteokbokki
2025 8. kitabı
Okunma: 12 Mart 2025 19:52
Baek Sehee’nin I Want to Die but I Want to Eat Tteokbokki adlı kitabı, depresyon ve anksiyete ile mücadelesini dürüst, içe dönük ve empatik bir dille anlatan yarı-otobiyografik bir eser. Kitap, yazarın depresyon ve düşük benlik saygısı ile mücadelesini konu alıyor. Baek Sehee, yıllarca içinde bulunduğu ruhsal dalgalanmalar nedeniyle bir psikiyatristten yardım almaya karar verir. Kitap boyunca, psikiyatristiyle yaptığı seansların transkriptleri, içsel düşünceleri ve yaşadığı günlük mücadeleler okuyucuya sunuluyor. Sehee’nin zihnindeki çelişkiler—ölmek istemek ama aynı zamanda tteokbokki (pirinç keki) yemek istemek gibi basit zevklerden vazgeçememek—modern çağın ruh sağlığına dair büyük bir ironi olarak öne çıkıyor. Kitabın en dikkat çeken yanlarından biri, ruh sağlığı hakkında açık ve filtresiz bir şekilde konuşması. Sehee’nin terapi süreci, modern toplumun birey üzerindeki baskısını ve bu baskının nasıl içselleştirildiğini de gözler önüne seriyor. Kendini sürekli başkalarıyla kıyaslayan, başarılı olmaya zorlanan ve mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olan yazar, birçok kişinin kendini bulabileceği içsel çatışmalarını paylaşıyor.
I Want to Die but I Want to Eat TteokbokkiBaek Se-hee · Bloomsbury Publishing · 20228,5bin okunma