Yorgunum Mitral
2025 77. kitabı
Okunma: 06 Mart 2025 23:46
Herkese merhaba bugün; "Yorgunum Mitral"isimli öykü kitabı aracılığı ile kalemiyle tanıştığım ve favori yazarlarımdan biri haline gelen Serpil Tuncer ve Yorgunum Mitral'den bahsedeceğim sizlere. Yazarımızın dili oldukça akıcı, bir solukta elden bırakmadan okunacak güzel bir kitaptı. 17 öykü'den oluşan kitaba ismini yorgunum mitral isimli öykü veriyor . Bu öyküde ölmek üzere olan beynin Mitral'e yorgunluğunu dile getirmesini okuyoruz. Bu öykünün dışında benim sevdiğim iki öyküden de bahsetmek istiyorum. 'Göbek, Köpek ve Adem' öyküsünde henüz ruh üflenmemiş Adem'e şeytan tükürür. Allah bu tükürüğü temizlemesi için Cebrail' i görevlendirir. Cebrail Ademi temizlik için o bölgeyi oydukça oyar. Cebrail o kadar oyar ki o bölgede bir delik oluşur. O delik göbek deliğidir. Cebrail elinde biriken kutsal toprakla ne yapacağını bilemez. İşte tam o anda Allah köpeği yaratır. Köpeğin insana bu kadar sadık olmasının sebebini bu olduğu rivayet edilir. 'Hüma kuşu yükseklerden kuma diye seslenir' öyküsünde bir asker bir işi yeni bir eve taşınır. Kadın bir süre sonra etrafı tanımak amacıyla dışarı çıkınca yan evdeki komşuları tarafından kahveye davet edilir. Bu evde Nezaket ve Seval isimli iki kuma yaşamaktadır. Seval gençliğinde çok kilim dokuduğu için Kilimci lakabı ile anılmaktadır. Yorumumu kimimcinin çarpıcı sözleriyle sonlandırmak isterim. Herkese şimdiden keyifli okumalar dilerim "Asıl zor olan, sahibi olduğunu sandığın bir adamın kalbini vermektir."
Alıntı
Yorgunum MitralSerpil Tuncer · Okur Kitaplığı · 2021108 okunma