Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 12 Mart 2025 21:40 Beyhan hocam (hocam diyorum kendisini öyle yakın görüyorum kendime) yine hayal satmadığı, "psikoloji" üzerine oyunlar oynamadığı oldukça samimi bir kitap daha yazmış bizlere.
Bu kitabı fiziki olarak olmasa ondan imzalı almak bile benim için çok özel olacak.
Şimdi gelelim asıl kitabın kendisine.
Açıkçası ilk başta kitabı okumaya başlarken içten içe okuduğum her bölümden oldukça etkilenmeye başlamıştım. Hem olumlu hem de olumsuz anlamda. İçimde anlamlandıramadığım meselelere biraz olsun anlam vermeye başlarken bir yanda da kendimi sürekli geçmişte ve tetiklendiğim ne varsa düşünürken bulmuştum kendimi. Bu tarz kitapların en büyük etkisi bu bence. Kaldı ki Beyhan Hocamdan hangi kitabını okusam böyle olur. Bu tarz derin etkileri olan kitapları eğer sizi yoracak olursa ara vererek okumakta bence büyük fayda var. Çünkü ben öyle yaptım. Bir de sanırım bu kitabı çok sakin zamanlara denk getirerek okumak çok daha olumlu bi deneyim yaşamanıza yardımcı olabilir.
Beyhan hocamın gerek kendi hayatından gerekse danışanlarının hayatlarından örnekler serpiştirmesi kitabı daha gerçekçi bi yere ulaştırdı kendi gözümde. Özellikle bir psikolog olarak, kendi zorlandığı durumları bizimle paylaşmış olması bencilce bile olsa kendimi daha "normal" hissettirdi.
Klasiktir. Beyhan Hocam genel olarak sanki okurla konuşur gibi yazar yazılarını. Ve bu kitapta da öyleydi. Bu durum kitap okumaktan çok bi terapiye katılmış gibi hissettiriyor.
Kitabın konularını buraya yazmaktan çok bende ne etki bıraktığını yazmak bu kitabı okumayı düşünen biri için daha mantıklı geliyor bana.
Belki de hepimiz aynı şeyleri yaşamadık ama benzer şeyleri farklı birçok insanla yaşamış olabilir. Hepimizin farklı hikayesinin farklı farklı olumlu ya da olumsuz sonuçları var. Önemli olansa gerçekten mücadele etmeye çalışmak sanırım.
Kitap sizi harekete geçirecek bi dünya vaad etmese de bu hareketin neden olması gerektiğini çok güzel bir şekilde açıklıyor. Ve bence temel mesele buydu.
Özellikle son kısımda Ömer'in o hikayesi sanırım herkese ve her şeye çok fazla şey katabilir...
İnsan olmak her daim mutlu olmaktan geçmediği gibi insan olmak her daim hüznü de haketmeyen bi dünya. Denge kurarak yaşamaya çalışmak yine alt metinlerinden biriydi.
Bence, Beyhan hocamın her kitabı gibi bu kitapta okulmayı hak ediyor.
Bilen bilir. Kendine iyi davran güzel insan :)
Kitabı okuyunuz ve okutturunuz. ️