···Okunma: 13 Mart 2025 01:39 Değineceğim ilk konu seriyi bitirmenin iç burukluğunu yaşıyorum, neden devamı niteliğinde kitap yok diye ama neyse ki her şeyi tadında bırakmış diyorum ve incelememe başlıyorum.
1.Anne:
Bir insan ki annesine “iyi uykular ” demek yerine bunu satırlarca uzatarak ifade etmeyi tercih ediyor. Bir kadına olan tutkusunu, hiç üşenmeden uzun uzun, süslü, içi dolu, müthiş bir aheng ile anlatışına şahit olduk. Romanda belirli bir zaman, olay ve karakter döngüsünün bulunmaması da tamamen bununla bağlantılı bir durum. Ve bu döngünün olmayışı kitaba inanılmaz bir tonlama vermiş.
Daha güzel bir çiçek elde etmek için birçok başka çiçeği feda eden Japon bahçıvanları gibi…. “ Hayat akışımızı daha iyi hiç bir cümle anlatamazdı.
3.Tabiat olaylarından ne farkımız var ki…
Gerçek hayatta kalbimizin geçirdiği değişimler, tıpkı bazı tabiat olayları gibi, o kadar yavaş gerçekleşir ki, kalbimizin içinde bulunduğu farklı durumların her birini saptar, buna karşılık, değişim duygusu yaşamayız.” Değişim hayatımızın her alanı için şart değip son sayfayı çevirip, kapağı kapatıyorum.
Güzel okumalar.