2025 57. kitabı
Okunma: 13 Mart 2025 16:02
Selam Okuduğum her kitabını çok sevdiğim Gülbahar Bilgin'in yeni kitabına da bayıldığımı yazımın en başında belirtmek isterim. Polisiye, mitoloji, gizem ve fantastik türün harmanlandığı , heyecanla okunan bir kitap #dört . Gerçek olaylardan esinlenmiş bir kitap olduğu belirtilmiş. Bu yüzden daha etkileyici geldi bana. Fantastik kısımları okurken gerçeğe eklenmiş kurgu olduğunu düşündüm. İris başkomiserdir. Hayatının sadece son dört yılını hatırlatmaktadır. Öncesi yoktur onun için. İşi ve evi arasında mekik dokuyan ,duygulardan arındırılmış bir robot misalidir hayatı. Şehirde işlenen cinayetleri araştırmaktadır. Satirler adı verilen bir tarikat tarafından işlenir cinayetler ve İris de bunların peşindedir . İris normal bir insan değildir. Bazı özel, mistik yetenekleri vardır. Rüyaları ve beyninde yankılanan sesler de nedir? Yoksa ona hatırlamadığı geçmişi ile ilgili ipucu mu vermektedir? Ya da bir hastalık mı Bir grup tarafından saldırıya uğrayan Mehmet'i tesadüfen oradan geçmekte olan Arda kurtarmaya çalışır. Saldırganlar ona yöneldiği zaman da İris yetişir ve onları kurtarır. Hayatları tehlikede olan bu iki genci korurken , cinayetleri önlemeye çalışır ve aynı zamanda kim olduğunu öğrenmek için de adımlar atar. Karşısına çıkan insanlar onun aklındaki soru işaretlerini daha da arttırırken aynı zamanda onu cevaba daha da yakınlaştırırlar. Dün gece sahura kadar elimden bırakamadan okudum kitabı. Yazar yine kalemini konuşturmuş. Öyle ki bize ipucu niyetine bıraktığı ekmek kırıntıları sadece başlangıç noktasına döndürüyor bizi , olayları tahmin edemiyoruz. Şahsen ben edemedim. Bu şahane kurguyu okuyun derim arkadaşlar
DörtGülbahar Bilgin · Feniks Kitap · 20245 okunma