2025 1. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2025 00:00
Hayatta yaptığımız seçimler ve “ya farklı bir yol seçseydim?” sorusunun peşine düşen bir hikâye… Gece Yarısı Kütüphanesi, pişmanlıklarla dolu bir hayat yaşayan Nora’nın , ölmek üzereyken kendini sonsuz olasılıklarla dolu bir kütüphanede bulmasını anlatıyor. Bu kütüphanede, farklı hayatlarını yaşayarak kaçırdığı fırsatların peşine düşme şansı yakalıyor. Kitap, içeriğiyle düşündürücü olduğu kadar akıcı ve samimi bir dille yazılmış. Nora’nın her yeni kitapla (yeni hayatla) yaşadığı deneyimler, okuru kendi hayatına dönüp bakmaya itiyor. “Keşke böyle yapsaydım” dediğimiz anlar için gerçekten farklı bir perspektif sunuyor. Ama işin güzel yanı, kitabın sadece karamsar bir “ya öyle olsaydı” hikâyesi olmaması. Aslında, her seçimimizin bizi bir şekilde şekillendirdiğini ve mükemmel bir hayatın illüzyondan ibaret olduğunu hatırlatıyor. Özellikle hayatın anlamını sorgulayan, bazen geçmiş pişmanlıklarına takılıp kalan biriyseniz, Gece Yarısı Kütüphanesi hem düşündüren hem de umut veren bir kitap olabilir.
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,4bin okunma