·176 syf.····Okunma: 11 Mart 2025 15:04 Medusa yayınevinin 3. Kitabı olan Kötü Kızlar yazarın otobiyokrafik özellikler taşıyan ama aynı zamanda içinde büyülü gerçekçilik izleride mevcut.
Kitapta yazarın cinsel yönenelimi ve mecburi seçim yüzünden onun ve onun gibilerin hayat boyu yaşadığı ve maruz kaldıkları aşağılama ve şiddetin onların hayatlarında ki yansımasını okuyoruz. Çok cesur bir şekilde yazılmış bir kitap.
Belki bizimde bilerek veya farkında olmadan bu bireylere bir bakışımız yada bir mimiğimizin bile onların üzerindeki etkisini görüyoruz. Benim açından bu bakıma bir aydınlanma oldu. Bu sene cinsel eğilimleri yüzünden sıkıntı çekmiş ve bunu açık yüreklilikle yazılarına aktarmış yazarların kitaplarını okudum. Gerçekten bu insanlara bakış açım değişti. Asla yargılamıyordum ama yadırgıyordum belki de. Bu onların seçimi değil. Kitapta da dediği gibi bunu fark edenlerin en büyük dileği normal olmak. İkinci dileği de doğamadığı cinsiyete sahip olmak. Çünkü kendilerini yabancı bir bedende sıkışmış hissediyorlar. Bu çok zor bir durum olsa gerek. Toplumumuz bunu hala kabullenemedi. Ama belki böyle yazarları okudukça onları daha iyi anlama şansı yaşıyoruz.
Ben severek okudum. Sonuda beni çok etkiledi. Tavsiye ederim.