O Hasta Değil 21 Trizomi Kaptı !
2025 7. kitabı
Kitap, çok sevdiğim bir mesai arkadaşımın hediyesiydi ve okurken gerçekten çok etkilendim, elimden bırakamadım. Uzun süredir okuduğum kitaplar arasında en akıcı üsluba sahip çizgiler ve yazılardan oluşuyordu. Okuduktan sonra da okurken de kesinlikle Baobab Yayınlarından daha fazla kitap okumam gerektiğine kanaat getirdim. Bir çizgi roman okuru olarak metinsel anlamda daraldığım ya da okumaya ara vereyim, biraz daha sonra okurum vs. gibi bir düşüncem olmadı.( Bunu birkaç kitapta yaşamıştım.) Çok hüzünlü ve empati yeteneğinizi ciddi manada güçlendirecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. İlk Julia'nın babası Fabien'e gıcık oldum ve bir narsist gibi davrandığını düşündüm ama daha sonrasında "Bir ebeveyn olsam ben nasıl tepki verirdim acaba ?" sorusunu sordum kendi içimde ve Fabien'in tepkilerine aldırış etmemeye başladım. Özellikle "özel çocuklara" bakış açım ve yolda gördüğümde ya da aynı ortamda otizmli "21 trizomilii ;D" çocuklarla aynı ortamda bulunduğumda nasıl davranmam gerektiği ile ilgili bir aydınlanma yaşadım. Son kısma çocuğun gerçek fotoğraflarımı, ilk karşılaşma anlarını vs. koymaları da gerçekten çok ince ve güzeldi. 2025 En İyilerim arasına koyabilirim hatta okuduğum en iyi çizgi romanlar arasına da "Gozo ve Sagre" ile birlikte girebilir. Yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim, bizi böyle bir kitapla buluşturduğu için. Tavsiye ederim, puanım 10/10, mükemmeldi.
Beklediğim Sen DeğildinFabien Toulmé · Baobab Yayınları · 2019339 okunma