···Okunma: 15 Mart 2025 17:02 Yazarın anlatımını ve betimlemelerini çok beğendim. Kasvetli bir ortaçağ dünyası, savaş sahneleri ve arenalar bir bir gözümde canlandı. Her karakterin ayrı bir mizacı olması, birinci kişi ağzından okuduğum halde diğer karakterlerle de empati kurabilmek beni kitaba daha çok bağladı.
Öncelikle Oraya gerçekten çok güçlü ve zeki bir kız. Vampirlerin arasında bir insan olarak büyümesi bir yana, insan haliyle vampirleri kolayca öldürebiliyor olması bambaşka bir seviyeydi. Kendisi ufak tefek şeklinde betimleniyor bu arada :) Sık sık iç dünyasını okuduğum bölümlerle birlikte kendisine aşırı bağlandığım nadir ana karakterlerden biri oldu.
Raihn o kadar centilmen bir vampir ki çoğu romanın ana erkek karakterleriyle kapışır bu konuda. Bencil olduğu tek bir yer dışında neredeyse kusursuza yakın bir beyfendi. Ne olursa olsun sonuna kadar favori karakterim ve her kararını destekleyeceğim kişi o olacak <3
Bu kitapta sevmediğim tek bir şey varsa o da kesinlikle Oraya'nın yersiz tavırlarıydı. Evet, zor şartlar altında büyümüş, yaşayabilmek için babası gibi gördüğü vampir kral hariç hiç kimseye güvenmemiş bir kız. Ama Raihn'e ısınması gereğinden fazla uzun sürdü. Kendisine söylenen her şeye kızmak ve atarlanmak hatta şiddete başvurmak için bir sebep araması bana pes dedirtti. Bu kadar da öfkeli olunmaz be kızım!
Uzun bir zaman sonra vampir kurgusu okumak çok iyi hissettirdi. Kesinlikle çok sürükleyici bir anlatımı var. Kitabı heyecanım doruk noktada bitirdim. Son kırk sayfadan itibaren bir anda bir sürü şey oldu ve hepsi o kadar hızlı oldu ki...
Vampirleri ve vampir kurgularını seviyorsanız kesinlikle bir şans vermelisiniz bence. Ben hız kesmeden ikincisine başlıyorum @-@