2025 4. kitabı
Okunma: 15 Mart 2025 21:36
Kitabı beğendim, daha önce yazarın "Alemlerin Rabbi Allah: Bilmek, Tanımak, Anlamak" kitabını okumuştum. O kitabı çok beğendiğim için bir kitabını daha okumak istedim. Kütüphanede bu kitabını buldum ama geri verirken aklım kaldı. Alıntı yapamadım kitaptan çünkü cümlelerin hangi biri için yapacağımı bilemedim, satın almayı düşünüyorum. Okurken birçok kere evet bunu biliyorum aslında, kimi zaman da ben bunu nasıl da unutmuşum dediğim zamanlar çok oldu. Dünyanın telaşına kendimi kaptırdığımı, yaşadığım hayat içinde kendime(ruhuma) bile yer olmadığını hissettiğim zamanlar oluyor çoğu zaman. Bir şeyler yapıyorum ama sadece yapıyorum. Laboratuvarda öğrencilerime kızıyorum bazen deney yaparken; yaptığınız şeyleri neden yaptığınızın bilincinde değilsiniz, bir şeyler yaparken akıl yürütün, nedenini "sorgulayın" diye. Sorgulamaktan, aklımı kullanmaktan, kalbimi dinlemekten uzaklaşmışım, kendimden uzaklaşmışım. Kitabın dediği gibi 'kendime yabancılaşmışım'. Tam bu noktada kitabın bana sunduğu reçete Kur'an okumak, vahyin hayatımı inşa etmesi için Kur'an'ı gerçekten okumak.
Hayatın Yeniden İnşası İçin 1Mustafa İslamoğlu · Düşün Yayıncılık · 201187 okunma