5/5 9.5/10
ÇOK GÜZELDİ
ÇOK ÇOK ÇOK GÜZELDİ
nerden başlasamki
1) asla,asssssssla sıkılmadım ve buna o kadar çok şaşırdımki. çünkü ilk kitap rezaletti ve sıkıntıdan patlamıştım ama bu kitapta hiç fazlalık bir bölüm ya da paragraf ya da cümle uoktu. her bir yeri fııııjt diye gitti.
2)kitap direkt olaya giriyor: liv ve mack ve kitabın geri kalanı boyunca ele alınacak olayı daha 2-3. bölümde okuyoruz ve böyle hızlı başlaması kesinlikle + puan.
3)HOP-ROSİE : ilk ktaptaki sıkıcı kitap içindeki kitaptaki çift yerine bu sefer birbirlerinin tamamen zıddı olan yaşlı bir çift vardı. her sahnelerini sevdim kitaba apayrı bir tat katmışlardı ve KENDİLERİNİ OKUTTURUYORLARDI. ayrıca rosie nin liv için büyükanne figürü- anne figürü olup onu desteklemesi ya da aynı şekilde hop un onu koruması... çok tatlıydı. veee Hop un mack sayesinde kankalar kitap kulübüne katılması ve hemen ardından rosie ile birlikte olmaları... biliyorsunuz olm bu işi.
4) c*nsel *stismara uğramış kadınların ele alınış biçimi : BAYILDIM. özellikle herkesin liv'e 'başına gelmedikçe bilemez-yargılayamazsın' demesi beni aşırı mutlu etti. ya da arka planda kadınların tereddütleri , korkularının ve bunların çok güzel ve mantıklı şekilde yazılmış olması beni çok çok çok mutlu etti. -ki buralarda mack'in tepkisi o kadar güzeldiki AY BEBEK ADAMIM YA-
5) azgın randy ve horozlar : mack ve tavukların kapışması kitabın içindeki en iyi komedilerdendi. randynin işi 3 snyede bitirip mack in şok olup şaşırıp tiksindiği kısımlar o kadra komiktiki JSFKHHKFJFGRHMFKWRGFKHWRGFKHRGF ÇOK İYİYDİ
6) liv-mack atışmaları : daha iyi olabilirdi ama şu haliyle bile çok güzeldi. zaten kitabı akııp götürende konuşmaların güzelliğiydi. fav kısımlarımdan birisi mack in horoz saldırısına uğradıktan sonra liv in mackin erkekliğiyle dalga geçip mackin 'çok cinsiyetçisin' demesiydi MACK SEN NASIL BİR KRALSIN SMBFJHSDFGSWJHFGJSHGHSG
7) kitapta erkek karakter bilinçli birisi olduğu ama yinede bir erkek olduğundan bilmediği ve göremediği şeyler olduğunda düşündüğü kıyaslamalar ve farkındalıklar çok iyiydi. mesela 5 senedir bir adam tanıyor ve işkillenmiyor ama bir kadın daha o adamı görmeden ne mal olduğunu biliyor. ve mack bu konu hakkında tam olarak şöyle düşünüyor: Kadınlar böyle şeylere karşı radarla mı doğuyorlardı? Yoksa bunu hayatları boyunca zor yoldan mı öğreniyorlardı?
8) mack -erko karater- in romcom okuması ve liv -kadın karak.- romcomun yanına bile yaklaşmaması VE birbirleriyle ha bire bunun dalaşına girmeleri ADBFKDSBFHDSBFJHBJH ÇOK GÜZELDİ
9) kitap 120 ye kadar iyi ilerliyorken 120 den sonrasında artık elinizden bırakamayacak noktaya geliyorsunuz - tamam öyle çok da deli gibi değilde yine de bırakamadım işte msbdfhsdjfg-
10) ilişkinin aşşşırı safe ve güvenli ve sakin ve deli gibi doğal ilerlemesi : kitapta EN AMA EN AMA EN ÇOK SEVDİĞİM ŞEY BUYDU. hem manıtıklı hem sakin hem saygılı ilerleyici beni o adar mutlu ettiki. zaten kişisel olarak da aniden olan şeyleri sevmem bu yüzden ilişkilerinin böyle oluşu yemin ederim tüm sinir sistemimi yatıştırdı üstüne içimide yumuş yumuş yaptı.
11) kankalar kitap kulübü : O KADRA GÜZELDİKİ . O KADAR KOMİKTİ VE O KADAR TATLILARDIKİ. rus (vlad) ve gavin fav bebelerim oldu kulüpte ama o sarılma sahn- oraya daha gelmedim. o kısmı konuşmaya başlarsam duramam o yüzden o kısım en son konuşulacaklardan birisi.
12) Rus ve tavuk aşkı :3 :3 :3 yha zaten vladciğim o kadar tatlı ve komik joker karakterdiki her şeyi mükoydu
13) MACK : ................ mükemmeldi. absolute cinema. chef kiss. piece of art. blessed one . okuduğum en şeker tatlı yumuşacık ve hassas kalpli erkolardan birisi. fuckboy gibi gözüküp aslında ne kadra naif ve derin bir karakter olması... ALLAHIM MACK SEN NASIL BİR HARİKALIKSIN ÖYLE. aşkından dolayı erko kulübüne bk gibi gitmesi, tarvmaları tetiklendiğinde bomboş hissedip sadece liv'in yanına giderken ilk defa gerçekten nefes alıyormuş gibi hissetmesi... OF ALLAHIM NERELERE DÜŞÜYİM. birbirlerinden hoşlandıkları ve annelerinin tanıştığı kısımda ikisininde 'birbirlerine nasıl dans teklifi edeceklerini bilmeyen 2 ortaokul öğrencisi gibi sessiz ve gergince birbirlerine bakması' DİYE ANLATILMASI. AĞAĞĞA KRİZ GEÇİRİCEM UTANGAÇ PANDALARIM BENİM.
mack'in ikizlere bakıp evi temizleyip Liv için yemek ısıtıp bulaşıkları yıkaması- eridim gene PU.
14) başta çok öyle bir şey hissetmiyordum çünkü normal bir karakterdi ama onunda mack gibi olduğu ortaya çıkınca -dıştan umursamaz içten yumuşyumuş- gene vuruldum. tatlı kadınım benim. Liv'in eve gelip mack'i uyurken bulması sonrasında fantezilerini - sarılmak ve günlük sohbet-konuştukları kısım... LİVİM BENİM BEBEK KADINIM GEL BURAYA SARILICAM SANA. iki ana karakterinde yalnızlıktan geberiyo oluşu ve birbirlerini hissedebilmeleri o kadar üzücü ve güzeldiki, bebişlerim ya.
15) İlişki: çok komikti. liv ha bire 'bana aşık olmamalısın ve kendine bu yaşananlar için zaman ayırmalısın mack' diyip ( tabi kendisini anlatıyor) sonrasında mack in kadını asıl korkutan şeyin onun aşık olması değilde 'benim sana aşık olduğumu sanmam' oluşu kısmı ve hemen sonra olan alıntının müqoluğu :
-lanet olsun liv çok karmaşıksın. ......... Liv?
-Ne?
-Bence tamamen saçmalıyorsun.
VE BUM KİSS MOMENT
AĞAĞAĞĞAĞAĞAĞAĞAĞAĞAĞA ÇOK İYİYDİ.
sonrasında mack in onun yanında uyuması ve uyanınca onu yanında görmek istemesini söylediği kısım, liv'i korkuttuğu için ondan özür dilemesi... BEN YÜKSELMEKTEN YILDIM ARTIK YETHER
16) son 100 sayfa : kahkahalar-haykırışlar attım, AĞLADIM (mack hıçkırdı ben hıçkırdım), hay babasını satım çok mutlu oldum. manyak bir 100 sayfaydı.
GOLDEN MOMENTLAR:
1-Rus ve en gerilimli sahnede şak diye - yok ama tuttu zar zor da olsa bebeğim- osurması. olm bir sayfa önce gerginliğimden kitabı kapatıp kenara koydum 1 sayfa sonra kahkaha atmaktan nefessiz kaldım. BU NASIL BİR SAHNEYDİ MFBHWEGFJHWEGFHWEGKFHGWEHFGWEJHFGWR
2-mack'in liv'e sana güveniyorum dediğinde liv'in sakinleşmesi ve mutlu olması... şeker kızım ya
3-Mack ve onun trajik geçmişi. neden romcom okumaya başladığı... babası tarafından *övülüp annesini olaydan sonra öl*ü sanması... o kadar üzülmüştümki o sahnede OFFFF
4-liv'in rosie ile olan konuşması... tatlış mı tatlış bir sahneydi.
5- kitabın tartışmasız EN iyi kısmı : rus-gavin-del-malcolm'un kendini kaybedip 5 gündür evde depresyona giren mack'in yanına gelip evini temizlemeleri ve ona yemek pişirmeleri değil.
Mack kapıdan çıktığı gibi Rus'un 'sarılmaya ihtiyacın var değil mi?' diyip ona sarılması bile değil ( ki okurken gözlerim dolmuştu çünkü ÇOK güzel bir sahneydi)
Mack'in geçmişini ve Liv ile yaşananları anlatıp ağlamaya başlaması ve her dostunun ona sarılması ve kocaman erkek sarılması yapmalarıydı. ve o güzel sıcacık sarılma esnasında Mack'in hüngür hüngür ağlayıp sonunda kendisini salmasıydı. hayatımda okuduğum net en güzel kitap sahneleri arasına giren bir kısımdı.
6- vlad in kendisi
7-şapşal meymunların sonunda birbirlerine aşık olsuklarını söylediği an
''-Anlamıyorum. hepiniz ünlüsünüz. bununla ne ilginiz var? demek istediğim siz kimsiniz?
...
-Biz kim miyiz? Lanet olası Kankalar Kitap Kulübüyüz!''