2025 20. kitabı
Öncelikle seri kesinlikle 10/10 luk bir seri, puan kırmamın sebebi tamamıyla baskı. Ona en son değineceğim. Öncelikle serimize biraz değineyim. Başları hepimizin alışmış olduğu isekai formülünden çokta farklı değil. Ama başlarından kastım bu cildin sonuna kadar. Bu cildin ardından isekai çöplüğünde yavaşça da olsa başarılı bir şekilde zirveye çıkıyor. Zaten her ne kadar Manhwa sayılmasa da Manhwaların en iyi üçlüsünden olup kötü bir seri olamayacağı bariz olsa gerek. Her ne kadar Solo...neyse konumuz o değil. Lisenin başlarında bu seriyi ilk keşfettiğimde sanırsam 2-3 gecelik uykumu feda edip güncele gelmiştim. Hayatımdaki en güzel deneyimlerden biriydi. Uzun araların ardından da hala devam ediyor güncel olarak serimiz herkese tavsiye ediyorum. Ve şunu da belirteyim. Evet, bu bir isekai. Ama isekai diyince aklınıza gelen o "Kılıç olarak yeniden doğdum" veyahut "Mushoku Tensei" denen seriler ile uzaktan yakından alakası yok. Bunların aksine türü olması gerektiği gibi, insani değerleri unutmadan ve dünyayı güzel işleyerek aktarıyor bize. Yozlaşmış bir isekai değil, gerçek bir isekai TBATE. Şimdi, baskıya gelelim. Athica yetkililerinden buraya bakanlar var mıdır bilmiyorum. Umuyorum ki vardır. Diğer çizgi roman türü altında ilerleyen yayınevlerine kıyasla ilk zam yapan yayınevi olmanız yanı sıra, bu zammın karşılığını gram vermiyorsunuz. 20 baskınızın içerisinde zar zor iyi bir baskıya denk geliyorum. TBATE'de aynı şekilde. Rezil bir isim çevirisi yapmanızı bir kenara bırakıyorum. Sayfaları daha ince yapamıyor muydunuz? Fazla kalın olmuşlar efenim. Hele renkler. Elimde ingilizce Yen Press baskısı da bulunduğu için farkları saptamak çok kolay oluyor, yani o kadar soluk kalıyor ki bu baskı, anlatamam. Yen Press baskısını övmüyorum yanlış anlaşılmasın. O baskıda çok iyi bir baskı değil. Ama Athica baskısı onun yanında bile rezil kalıyor. Yaklaşık 5-6 senelik bir bekleyişin ardından nihayetinde en sevdiğiniz serilerden birine böyle berbat bir baskı vermeleri çok sinir bozucu bir şey. Hadi baskıyı da affedelim. Tam zamlar sırasında geldi ne yapacaklarını bilemediler diyelim. Gerisi nerede serinin? Yanlış değilsem cilt 2'nin çıkışından bu yana yarım sene belki de neredeyse 1 sene oluyor. Athica, fazla marka almak iyi bir yayınevi olmak değildir. Elindeki markalar az bile olsa onlara istikrarlı ve kaliteli bir şekilde devam etmektir. Ama sizde bunu maalesef ki göremiyorum. Şuan tek istikrarlı gittiğiniz seri Berserk sanırsam. Onda da bir zahmet istikrarlı olun. Her neyse, biraz büyük bir hayal kırıklığı olduğu için bunu biraz yansıttım kusuruma bakmayın. Baskı kötü, evet, lakin hala daha fiyatı 250 civarı ise alınmayacak bir baskı değil, tavsiye ederim. *Değinmeyi unutmuşum sinirimden ötürü. Çeviri de fena değil diyebileceğim durumda. Ama daha iyi olabilirdi. Ne de olsa yanlış bilmiyorsam ingilizceden çevrilen bir seri. (Geçenlerde hoşuma gitmeyen bir durum yaşandığı için benden izinsiz bir şekilde incelememi paylaşmamanızı rica ediyor, iyi günler diliyorum.)
Sondan Sonraki Başlangıç - Cilt 1TurtleMe · Athica Yayınları · 202453 okunma