Zeynep Sey’den en sevdiğim serisi olan Yaralı-Şifacı serisinin 2.kitabını tanıtacağım. Zey’in yazdığı bu seri birbirinden farklı psikolojik hastalıkları elen konularla oluşuyor. Kayıp kitabının her sayfasında kendimi buldum, Zey, Ezgi Çora’yı yazdı fakat ben kendimi okudum desem yeridir. Ezgi hafıza kaybı sonrası hiçbir şeyi hatırlamasa bile duygularının kafasındaki seslere dönüşüp Ezgi’yi asla terk etmemesi, her duygunun Ezgi’ye ayrı hisler kazandırması kitabın en başlı konularındandı. Ezgi’nin aile sorunlarının, arkadaş sorunlarının çözümlerini tek bir kişide bulması, onca yaşanan olayı unutmasına rağmen günlüğünde okuduğu sayfalar sayesinde gerçek aşkını hatırlayıp hiç pes etmemesi hayalinin peşinden ilerleyip aslında kim ne şartta olursa olsun pes etmeden devam ederse her şeyi başarabileceği gerçeğini anlatıyor. Ve tabii ki Ezgi bu yollardayken yanı başında olan ve asla onu terk etmeyen Ushan Yazgı.
Yorumumun sonuna gelecek olursak 2025 ocak ayı favorim olan bu kitaptı. Aşkla, mücadeleyle size bir şeyler katmasını gerçek hayattan konular okumak isterseniz bu kitap sizin için. Zeynep Sey