2025 39. kitabı
Okunma: 19 Mart 2025 15:23
Stephanie Foo, #bedeniminbildikleri kitabında bizlere yaşadığı Kompleks Travma Sonrası Stres Bozukluğundan kesitler sunuyor. İyileşmek için gösterdiği çaba, yaşadığı zorluklar, ayakta kalmak adına geçmişi ile yaptığı hesaplaşmalar, denediği yöntemlerde çıkardığı sonuçlar okuyucuyla cesur ve açık satırlarla paylaşılıyor. Çocukluk, gençlik yıllarında yaşadığı zorlu aile hayatında istismar edildiği anne şiddeti, vurdumduymaz baba ile kendini bu denli toplamış olması bile takdir edilesi geldi. Kitabın ismi nereden geliyor derken içinde geçen satırlar arasında DNA mıza yaşadığımız her şeyin kodlandığı ve atalarımızdan da aldığımız geçmişin de bizimle geldiği, bilinçaltımızda yaşadıklarımızın geleceğe taşındığı aktarılıyor. Yani bedenimize kodlanıyor her biri. Biz ölesiye kadar da bunu taşıyoruz. Güzellikler dolu bir yaşam güzellikler getiriyor, acı dolu geçmiş ise çok başka olaylara sebep oluyor. Yazarın kalemini sevdim, akıcı ve güzel dili eserin akıp gitmesine sebep oluyor. Tavsiye ederim. @monakitap ~ "Yaşam boyu sürecek mücadeleyi ve sınırlarını artık kabul ediyorum. Kederin ağırlığını her zaman sırtımda taşımak zorunda olsam da güçlendim." ~ "Kendinize hak ettiğiniz nezaketi göstermek, çoğu zaman size göremediğiniz nezaketi hatırlatır." ~ "Birini gerçekten sevseydiniz bu içinizden yayılırdı, içten ve taşkın, cömert ve koşulsuz." ~ "Gökyüzü düştüğünde onu bir battaniye olarak kullan. Büyük şeyleri küçült. Küçük şeyleri hiçbir şey yapma. Biri sana yanlış yaptığında bunu asla kalbinde tutma. Bırak gitsin."
Bedenimin BildikleriStephanie Foo · Mona Kitap · 202521 okunma