Puan vermedi·168 syf.··Beğendi
· Sıfırın Altında – Kitap İncelemesi
(Orijinal Adı: Below Zero)
Ali Hazelwood bu kez aşkı laboratuvarda değil, karla kaplı buzulların ortasında, ölümle yaşam arasındaki ince çizgide anlatıyor. “Sıfırın Altında”, STEMinist Novellas serisinin en sert, en soğuk ama aynı zamanda en sıcak hissettiren halkası.
Başroldeki karakterimiz Hannah, NASA’da çalışan bir mühendistir. Alışılmış Hazelwood kadın karakterleri gibi zeki, inatçı ve duygusal olarak ketum. Bir görev sırasında Arktik koşullar altında tehlikeli bir duruma düşer. Ve onu kurtarmaya gelen kişi... yıllar önce aralarındaki bağ yarım kalan Ian olur.
İkili arasında geçmişten gelen çözülmemiş duygular, kırgınlıklar ve bastırılmış arzular vardır. Bu kurtarma operasyonu, sadece hayatta kalma savaşı değil — aynı zamanda ikisinin de içsel buzlarını eritme savaşıdır.
Artılar:
Arktik atmosfer çok güçlü yansıtılmış. Kitabı okurken gerçekten üşüyorsun.
Hannah karakteri, duygusal zırhları olan güçlü bir kadın figür.
Ian, klasik Hazelwood erkeğinden biraz farklı — daha sessiz ama sadakati yüksek.
Geçmiş-zaman sıçramaları iyi kurgulanmış, hikâyeyi monotonluktan kurtarıyor.
Eksiler:
Novella olduğu için gelişim biraz hızlı geçiyor, derinleşme fırsatı az.
Arktik görev kısmı daha fazla aksiyonla işlenebilirdi.
Yan karakterler yok denecek kadar az; bu da biraz yalnızlık hissi yaratıyor.
“Sıfırın Altında”, aşka daha farklı bir perspektiften bakan kısa ama etkili bir hikâye. Bu kez bilimsel çekim değil, duygusal buz çözülmeleri öne çıkıyor. Soğuk hava, sıcak duygular, yüksek tansiyon.