2025 37. kitabı
Veliaht Prenses Solaris, yıllarca ailesinden uzakta, barış için yapılan bir anlaşmayla Kuzey'in vesayetine bırakılmıştır. Yılların ev ve aile özlemi artık son bulmaya yaklaşmışken Vi'nin Uyanış'ını yaşamasıyla her şey seyirinden çıkmıştır. Yaşadıkları kıtanın dışında varlığını sürdüren kötücül bir güç ve karanlık günler giderek yaklaşmaktadır. Vi güçlerini keşfetmeye, Taavin ile alıştırmalar yapmaya devam ederken, Solaris İmparatorluğu'nda giderek kötüleşen Beyaz Ölüm adı verilen salgına çözüm bulmak için Hilal Kıtası'na giden babası Aldrik hakkında haber gelmiştir. Vi gelen haber ile yıkılırken bir yandan da görülerine güvenerek yola çıkma kararı almıştır. Meru'ya, Taavin'in yanına gederken ilk defa ailesinden ve sevdiklerinden bu kadar uzaklaşaktır. Bu yolculuğa son anda katılan davetsiz bir misafir ile Vi ihanetin gerçek yüzü ile karşılaşacak, tekinsiz büyücü korsanlar ile mücadele etmek zorunda kalacaktır. İlk kitap çok heyecanlı ve beni merakta bırakan bir yerde birmişti.Ve bu kitap benim için bir ihtiyaç haline gelmişti. Ama şimdide devamı bir ihtiyaç oldu.Vi her geçen gün daha da güçlenirken düşmanı da güçlenmeye devam ediyordu. Bir an için her şeye sahipken sahip olduklarının elinden kayıp gitmesi de aynı anda gerçekleşti.Ellene ile olan arkadaşlığı bir şekilde içimi ısıtırken, Jayme'nin geçmişi ve hakkında öğrendiğim gerçekler ile ağzım açık kaldı.Bir şeyler çıkmasını bekliyordum ama böyle bir şey tahmin etmemiştim.Diğer yandan ise Taavin hakkında daha çok bilgi edindik ve biraz daha bir şeyler öğrensek çok daha iyi olabilirdi.Vi zor zamanlarda zor kararlar vermek zorunda kaldı ancak gücü ve inancı ile başına ne gelirse gelsin savuşturmayı başardı.Artık Taavin ile beraber bir yola girecekler ve beraber hareket etmeye başlayacaklar. Asıl ben bundan sonrasını çok merak ediyorum.Bol olaylı, aksiyonlu ve kaos dolu bir devam kitabı bekliyorum.Sizler de seri ile bir an önce tanışmalısınız.
Seçilmiş ŞampiyonElise Kova · Yabancı Yayınevi · 202364 okunma