"Yaptığımız yanlışlardan yepyeni doğruların varlığını keşfediyoruz. Olgunlaşıyoruz. Yaralarımız kapanmaya başladı çoktandır. Hayatımıza, varlığımıza anlam katmak bu olsa gerek."
Bugün sizlere Başar beyin hayatındaki bir dönemin yazıya dökülmüş hali "Beni Yazdıklarım Büyüttü" kitabını anlatacağım. Evet bir dönemi diyorum çünkü kitapta ağırlıklı olarak Başar beyin Erasmus programı doğrultusunda İtalya'ya gitmesi ve buradaki gözlemlerine yer verilmiş. Yaşadığı yerin oldukça dağlık bir alan olması nedeniyle yaşadığı iklim sorunlarından, yalnızlıklarına kadar hepsi onu yazmaya itmiş. Buradan çıkıp gezdiği gördüğü yerleri ve en son da Adana'ya geri dönüşü anlatılıyor. En hüzünlü kısmı ise bir zamanlar kaldığı yerlerde ondan sonra çok şiddetli bir deprem olması ve herşeyin yerle bir olması.
Kitabın diğer kısmı diyebileceğim bölümde ise daha çok sosyolojik içerikler yer almakta. Bunun yanında toplumu yakından ilgilendiren sarsıcı olaylar (Madımak olayı,Tekel işçileri grevi gibi.. ) ve birtakım siyasi gelişmeler yorumlanmış. Bu kısmını sanırım daha çok sevdim. Belki gündemi takip etmeyi ve bu konudaki farklı bakış açılarını okumayı sevmemden olabilir.
Alıntıların zenginleştirdiği, kendine has şiirsel üslubu ile okumayı keyifli hale getirdiği, dozunda eleştirilerin olduğu ve en önemlisi seyahat kısımlarında kendinizi orada hissettirecek bu güzel deneme kitabını bu konuya ilgi duyan tüm okurlara öneriyorum. Bu güzel kitapla ve Başar beyin kalemi ile bizleri tanıştıran @mehmetulugturkan'a da çok teşekkür ediyorum.
Keyifli okumalar dilerim...