2025 44. kitabı
KİTABÜ'L ACAYİP . Osmanlı İmparatorluğu'nun en ilginç dönemlerinde geçen, en ilginç olaylarına şahitlik etmek ister misiniz? Hem de gencecik bir yazar tarafından kaleme alındığına inanamayacağınız bir şekilde Türkçe' nin en süslü ve güçlü haliyle. Altın varaklı kubbelerden keskin kılıç gölgelerine, İstanbul'dan Caponya'ya uzanan absurt ve tarihi bir anlatı 214 sayfaya sığdırılmış. Zıpçıklar ve kabadayılardan alnından vuran cengaverlere, bıyıklı Japonlardan satranç dehaları ve şairlere, casuslar ve diğer çılgın karakterlere,... Hepsi bu romanda bir araya geliyor ve Osmanlı tarihini farklı bir gözle okumamızı sağlıyor. İçinde, sinema tarihine, mitolojilere ve fantastik edebiyata yapılan esprili göndermeler yer alan; eğlenceli hem de zekice kurgulanmış bir eser. #kitabülacayip , tarihi olayların içerisine gerçeküstü ve abartılı unsurlar ekleyerek, var olan ve olmayan karakterlerle Osmanlı’nın, Japonya’nın ve hayali coğrafyaların birleştiği bir evren yaratıyor. Böylelikle Osmanlı’dan Japonya’ya, mezarlıklardan saraylara, kabadayılardan satranç ustalarına kadar geniş bir karakter yelpazesiyle okuyucuya farklı bir deneyim sunuyor. Osmanlıca kelimeler, modern mizahi dokunuşlar ve absürd anlatımın bir araya geldiği, tarihî romanların geleneksel yapısından sıkılanlar için oldukça eğlenceli bir alternatif sunan kitabı meraklıları kaçırmamalı.
Kitabü'l AcayipKadir Daniş · Yedinci Kat Yayınları · 202423 okunma