2025 9. kitabı
Öncelikle herkesin düşüncesi, görüşü kendisini ilgilendirir. Hepsine saygım var. Her kesimden, görüşten arkadaşlarım, dostlarım var hepsini çok seviyorum hepsiyle çok iyi anlaşıyorum çünkü birbirimizin değerlerine asla küfür etmeyiz, hakaret etmeyiz. Böyle bir açıklama yapma gereği hissettim çünkü " Kadir Mısıroğlu" deyince herkes bir hakaret, küfür çabasına giriyor. Videolarını pek izlemedim ama bir kaç kitabını okudum. Ve bu kadar delilli eserler başka hiç bir yerde görmedim. Söylediği herşeyi kanıtlayacak bir belgesi, arşivi var. Çoğu isimle birebir mektuplaşmaları, çoğu kişinin direk kendi kaleminden yazdıkları kütüphanesinde mevcut. Zaten bu kadar donanımlı olunmasa bu kadar uğraşılmazdı kendisiyle, kütüphanesi yağmalanmazdı diye düşünüyorum. Kitapla ilgili yorumuma geliyorum. Hilafet konusu başlangıcından günümüze kadar ele alınmış. Daha önce kafamda olan bazı soru işaretlerine cevap bulduğum bir kitap oldu. Mesela Osmanlı' nın babadan oğula yönetim şeklini sorgularım, doğru gelmezdi bana. Buna cevap buldum. Ama yinede bu konuda ' bu şekilde olmamalıydı' diye düşünüyorum. Dört halife döneminde başlayan tartışmalara değinilmiş, Muaviye dönemine değinilmiş ve sonrasında hilafetin Osmanlı Hanedanlığı'na geçiş sürecinden bahsedilmiş. 1924' de Halifeliğin kaldırılmasıyla ilgili yaşanan tartışmalar, M. Kemal'in planları ve meclisteki tartışmalar delilli bir şekilde sunulmuş. Ve o günden bugüne kadar geçen süreye 'Fetret Dönemi' denilmiş. 'Hilafet yeniden gelirse nasıl gelmeli?' konusunda fikirler paylaşılmış. Çok dolu dolu ve tekrar tekrar söylüyorum 'delilli' bir eserdi. O yüzden de çok keyifli bir okuma oldu. Osmanlıca lisanda yazılan mektupları anlamakta zorlandım. Hatta son sayfalarda 'Ekler' kısmındaki mektupları okuyamadım anlamadığım için. İnsanların eleştirmeden, yargılamadan önce okumasını önerdiğim bir kitap.
Geçmişi ve Geleceği ile HilafetKadir Mısıroğlu · Sebil Yayınevi · 2011351 okunma