···Okunma: 06 Mart 2025 11:15 İmparatorluğun Kılıcı
Puanım:10/9
Konusu:
Saige ve Zaiden imparatorluğun kaderi hakkında kehanetlerde bulunan kadını aramaya koyulmuşlardır. Fakat bu yolda yolculukta çok daha zor şeylerle karşılaşacaklarıdır. Karşılaşacakları en büyük tehlike ise Euria Vasevadır. Bir yandan isyan lideri ile savaşırken bir yandan dünyanın kaderini değiştirmeye çalışıyorlardır. Bu yolda ise yeni dostlar ve yoldaşlar onları beklemektedir.
Yorumum:
Seride birinci kitaptan sonra favorim bu kitap. Okuması aşırı zevkliydi. Yazarın yazım dilimi diğer kitaplardaki gibi akıcıydı. Ben ilk kitaptan beri zaten Saige'in hikayesini okumayı istiyordum ve bu kitapta onu daha çok sevdim. Kitaota yine bizi bekleyen bir sürü ters köşe ve bolca macera vardı. Özellikle son 100 sayfa dolu doluydu ve keşke daha uzun olsaydı diye düşündüm. Bence bu kitapta yazarın yazım dili biraz daha gelişmişti. Kitapta sevmediğim noktalardan ise bir yorumda okuyup hak verdiğim bir detayda bahsetmek istiyorum. Zaiden 'ın Saige'e karşı olan tutumu.. tamam aşık olabilir ama her seferlerinde Saige ne derse koşulsuz kabul etmesi, hiç sorgulamaması olayını pek sevmedim. Bir robot gibi yazılmıştı.. Saige ise yine ona göre daha iyiydi. Ve bence bu kitaota yan karakterler biraz daha iyi yazılmıştı. Genel olarak sevdiğim ve keyifle okuduğum bir kitap oldu ve sonunu ise aşırı sevdim merakla devamını bekliyorum. Seriyi merak ediyorsanız tavsiye ederim. Özellikle ilk kitap çok akıcı ve okumadi çok keyifliyken bu kitapta çok iyiydi.