Ben Dolaylarında sekiz yıllık seyahat Yemen de dünya turu
2025 26. kitabı
Okunma: 11 Mart 2025 16:47
Kitabı okudum annemi bir kez daha görsem kitabını okumadığım için kuş lastikle taşlamadan fikirlerimi beyan etmek istiyorum 8 yıllık bir mücadeleyi küçümsemek icin bir emek sarf etmek niyetinde değilim. En olumsuz bakış açılarında bile kitaplardan öğrenebilecegimiz olumlu öğretici alıntılara denk gelebilmek yazım tarihi boyunca vardı. Var olacak ta birinin hikayesine karşıdan bakınca bozguncu yakıcı yıkıcı bir insanın hikayesine acımak yerine drama olarak bakar. Drama edilen hikâyede insan acımak yerine dramatik inceleyerek hikayeye olumlu bakabilir. Kitapta hiç hoşuma gitmeyen bizzat kavat babasının para uğruna Nam ugruna inanç uğruna iki kadının iki kız çocuğunun yaşamını altüst etmesi Erdemli hiç bir insan tarafından kabullenilecek anlayişla karşılanacak bir durum değil, Bununla beraber yazar hikâyenin icinde ben dolaylarında gezintiye çıkmış bencillik yani ki kazanım odaklı bir perspektif ile ele aldığı kitapta Yemene doğuya oradaki inanca dil uzatmaktan geri durmamış batıya kurtarıcı özgürlükçü bir etiket ile ele almış. Hikayeleri ABD ve bir çok ülkede dilden dile dolaşması halinde yine aynı ülkeler hikayeyi dizi belgesel haber değeri görerek kandırmış bu ahlak dışı hikayeden sanat üretilmeye çalışılmış. Çünkü başka birilernin hikayesini alçaltma dan kendi alcakliklarını yüceltmeyen nice medeniyet geçti dünya denen gezegenden. Örneğin yere göğe sığdıramadığı bolca da para verdiği amerikalılar tarafından kandırılmış. Belgeselciler bolca para kazanmış haber spikerleri televizyonda babaları yerine olabildiğince yemeni yermiş. Bu neye benziyor evimiz alabildiğine pis biz evimizi temizlemeden misafir davet ediyoruz. Misafir evdeki herşeyi görüyor halının altına süpürdüklerin dahil. Hep böyle olmadı mı zaten bir yardakçı bir başka ülkeye sığınmaya çalıştığında olabildiğince sığındığı yere yalakalık niyetine kendi yaşadığı ülkenin tüm olumsuzluklarını bavula koyup oraya götürdü. Kendini anayurdunu kötüledikce Amerika özgürlükler ülkesi kendi ülkesi ezilenler ülkesi oldu. Oysa yok ettiği milyonlarca kızılderili insanın kültürü yaşam biçimi kahramanlıklarını film ve sanat üzerinden kendilerine mal etmeyide ihmal etmediler. Olmaya da devam ediyor ortadoğu coğrafyasında Gandhi sivil itaatsizlik eylemi ile bir takım kazanımlar elde etti. Sana bunu paketleyip kargoyla yolladılar sivil itaatsizlik eylemi yaparak gerçekten koptum sen eylem halinde çabalayarak emek sarf ederek evini temiz tutmayı beceremedin sonra da kendi tembelliğini ülkene yüklemek için şahane bir buluş keşfettin." İnşaatın Ters ustası Canusta33 bu
Alıntı
Nadia' ya Sözüm VarZana Muhsen · Yakamoz Yayınları · 2021881 okunma