The Raven King | İnceleme
2025 13. kitabı
Okunma: 22 Mart 2025 21:02
All for the Game serisinin ikinci kitabı olan The Raven King kesinlikle mükemmeldi. İlk kitaba kıyasla karakter gelişimi ve hikâyenin derinliği çok daha güçlüydü. İlk kitapta karakterlerin kim olduklarını, geçmişlerini ve birbirlerine karşı temkinli yaklaşımları ben de merak uyandırmıştı. Herkesin sakladığı bir şeyler vardı ve onları anlayabildiğimiz, empati kurabildiğimiz kadar nasıl bu hâle geldiklerini de öğrenmek isterken buluyordum, kendimi ve bu kitapta, o büyük soru işaretlerinin bir kısmı cevabını buluyor. Özellikle Neil ve Andrew arasındaki ilişki giderek daha da karmaşık ve anlamlı bir hâl alıyor ve sadece birbirlerine karşı değil, takım arkadaşlarıyla olan dinamikleri de derinleşiyor iyi bir duruma evriliyor. Aralarındaki bağlar güçlenirken, geçmişleriyle yüzleşmeleri ve birbirlerine adım atmaları da inanılmaz iyi işlenmişti. Diyaloglar basit gibi görünse de oldukça etkileyiciydi. Ddygusal geçişler ise çok doğal ve güçlüydü, çoğu sahnede ağlarken buldum kendimi. Kitabın temposu zaten harikaydı. Olay örgüsü öyle sürükleyiciydi ki bir sonraki bölümü merakla beklerken sayfalar elimde adeta akıp gitti. Ayrıca uyarı şiddet, istismar ve travma gibi hassas konular, kitaba doğal bir şekilde yedirilmiş (güzellenmeden) ve karakterlerin yaşadığı zorlukları okurken hissedebiliyorsunuz. Açığa çıkan sırlar, geçmişe dair öğrendiklerimiz ve her şeyin giderek daha büyük bir resme oturması, kitabı daha da etkileyici kılmıştı. Spor sahneleri bile olması gerektiği gibi, ne fazla ne eksik, tam kararında ve heyecan vericiydi. Kitap beni gerçekten etkiledi, hatta ağlattı ve bunun olacağını başından beri hissediyordum. Serinin devamının daha da sürükleyici ve çarpıcı olacağını bilmek beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Üçüncü kitaba başlamak için sabırsızlanıyorum. Eğer hâlâ okumadıysanız, kesinlikle bu seriye bir şans vermelisiniz. Gerçekten harika bir kitap.
The Raven KingNora Sakavic · CreateSpace Independent Publishing Platform · 201350 okunma