• Savaştan 1 hafta önce evlenmiş Kudüs Tugayları sözcüsü Ebu Hamza.
• Daha visalini yaşayamadığı çiçeği burnunda gelinini bırakıp koşmuş kan ve barut kokulu cihad meydanlarının tozuna toprağına.
• Balayını yerin altındaki güneş görmeyen zifîrî tünellerde kan ter içinde geçiren tazecik damatların öyküsü bu.
• Bugün de eşi Şeyma Vaşima ile beraber pervâz etmiş cennete.
• Zifaf gecesinin sabahında bir günlük hanımını bırakıp Uhuda; şehadete koşan Hanzala (ra) öpsün o tertemiz alnından ey şehid...
• Uğruna yârdan da, serden de geçtiğin o ulvî cihadın pâk hatrına; Telli duvaklı, cennet ipekleri içinde nurdan şerarelerle karşılasın gelinin seni Firdevs cennetlerinde.
• Bizim terkedemeyeceğimiz eşlerimiz, sıcacık çorbalarımız, yumuşacık yataklarımız var burada.
• Gelin de anlatın bize erlik nedir; Erkeklik neye denir. Ümmetin feryâdı semaları yırtarken pısırık gibi sıcacık saraylarının yumuşacık yataklarına sığınan, kardeş katilleriyle ilişkileri bile kesemeyen koltuk fetişisti vehn hastası naylon adamlara gelin de anlatın;
• Bedel ne uğruna ödenir. O soylu, o kutsî öfke ne uğruna bilenir, Gelin de anlatın; Uğruna tüm cazibesiyle dünyayı ellerinizin tersiyle ittiğiniz, Yolunda yüzbinlerce canı tek tek fedâ ettiğiniz Beyt-ül Makdis, gerçekte kimler için kırmızı çizgidir.
Gelin de anlatın.