2025 48. kitabı
Payelll Mor Salkımlı Sokak Toparlanın dostlar Mor Salkımlı Sokak bizi bekler. Aşkın en güzel ve masum hali burada. Arkadaşlık, dostluk, komşuluk, mahalleli olma duygusu yani özlediğimiz her şey bu sokakta. Uzun zamandır kitapları günlere yayarak okuyordum. Akıcı olanı da vardı, zorlayanı da ama bu kitap bir başka. Dün sabah başladım ve gece ikide bitirdim resmen. Elimden bırakamadım. Yazarın kalemi o kadar samimi ve içtendi ki kendimi bir anda sokakta buldum. Güldüm, ağladım, üzüldüm, heyecanlandım yani tüm duyguları en güzel şekliyle yaşadım. Yazardan okuduğum ilk kitap oldu ama son olmayacak. Böyle samimi hikayeleri okumayı çok özlemişim. Her karakterin kendine has özellikleri var. Yazar bu karakterlere öyle can vermiş ki herkesi gözünüzün önünde canlandırıyorsunuz. Betimlemeler sayesinde film izler gibi bir okuma yapıyorsunuz. Ahu ile Poyraz ilk bakışta birbirine vuruldu. Ama bu aşka engel olacak insanlar ve şartlar vardı. Bu engelleri aşmak hiçte kolay değil. Bu aşkı yaşayabilmek için zorlu yollardan geçmek gerekiyor. Poyraz Ahu'nun abisinin en yakın arkadaşı hal böyle olunca sorunlar en başından kendini gösteriyor. Ahu'nun annesinin beklentileri başkaydı bu beklentiler karşılanmaz ise anneyi ikna etmek çok zor. Peki Poyraz bu yolda nelerden vazgeçecek? Neler yapacak? Ahu ailesini karşısına alabilecek mi? Cansu ve Halil, Halil yıllardan beri Cansu'nun hayaliyle yaşıyor. Cansu evlenip gittikten sonra aşka tamamen kapıları kapatıyor. Çünkü kalbinde Cansu'dan başkası yok. Peki bu aşkın sonu ne olacak? Cansu baba evine dönüyor ama artık eskisi gibi değil. Gözündeki ışık sönmüş ve hayata bakışı bile değişmiş. Artık aşka da sevgiye de inancı yok. Yeniden bu duyguları hissedebilecek mi? Halik aşkıyla Cansu'ya derman olacak mı? Pınar ve Kerim, Pınar yıllardan beri en yakın arkadaşı Ahu'nun abisi Kerim'e sevdalı ama Kerim bu aşkı göremeyecek kadar kör. Beklenmedik bir anda Pınar'ın varlığını fark eden Kerim için sıkıntılı dönem başladı. Çünkü Pınar kalbi yaralı biri. Kerim'e inanması ve güvenmesi çok zor. Kalbinde olan Kerim'i hayatına da alacak mı? Kerim bu aşk için neler yapabilir? Pınar'ı hak edecek mi?
Mor Salkımlı SokakPayelll · Parola Yayınları · 2024383 okunma