2025 45. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 13:08
ŞEYTANIN İZİ . " Bu benim hikayem, zorluklarla dolu ama bir o kadar da kararlı bir hikaye. Babamın baskısı altında ezilmeden kendi yolumu bulmak için verdiğim mücadele, benim kimliğimi ve kişiliğimi belki de alt üst edecekti... " Hena Wizard. Babam Türk, annem Rus olan, iki kültür arasında sıkışarak kendime yer bulmaya çalışan bir ruhum. Sert ve disiplinli, diplomat babam için hayattaki en önemli şey eğitimdi. Ve işte bu sebepten beni, Türkiye' ye okumaya göndermişti. Rusya'nın soğuk topraklarından gelen annem ise şefkat dolu elleri ve yumuşacık sesiyle daima sıcacık bir yuva olmuştu bana. Kötü Adamı arayıp cevapsız kaldığım, anneme yalvarmalarım sonucu boğulurcasına beklediğim dakikalar, laminant parçaları altına_ruhlara tek tek yazdığım mesajlar ve okuldaki tek arkadaşım Aleda... Üstümde ayıcıklı eşofman ve ayıcıklı hırkam olsa da, yalnızca 45 dakikamın kaldığını bildiren mesaj ile dans etmeye başlamıştım. Ruhlarımı özgür bırakmış, kapılarını açmıştım işte! Uçağa yetişme derdindeyken eve nerden girdiğini anlamadığım Aleda'nın davranışları, babamın beni ondan kurtaran telefonu ve kendimi uçakta bulmam. İşte, benim miladımdı bugün! Annemin adeta dini bir tören eşliğinde evin kapı girişinde boynuma taktığı bu kolye de neydi böyle? Hiçbir zaman çıkarmamam, tahtının prensesi olduğum söylenmiş ve göğüslerimin arasında ve giysimin altında kalacak şekilde takmam tembihlenmişti. Bu işte bir iş vardı ama neydi?? Yedi yaşında, babamla çıktığımız hafta sonu, aldığı bileklik ile, " Baban senin sonsuza kadar yanında... " demesi güç vermişti bana. Şu an yirmi yaşında olsam da, o bileklik hala bileğimde. Evde boş boş oturulan günlerin bir sonu olmalıydı tabiki. Babam tarafından Enç Ross un şirketinde çalışmam söylenmişti. Enç'e ait beni şok eden haberler dahilinde işe başlamiş ve yaşadıklarım sonrası yine babam tarafından imkansızı gösteren kağıt ile havalara uçmuştum. Evet, anneme verdiğim söze ihanet etmiş olsam da, bu babamın mirasının bir parçasıydı bana. Enç, Mirza, Arden, okul kampı, Radika çiçeği ve yaşananlar... Güçlü bir kadın için son yol yoktu. Güçlü bir kadın için daima başlangıçlar vardı... Babam kötü adam mıydı? Yoksa şimdiye kadar ki doğrular yerini yanlışa mı bırakmıştı? Annem şeytana dönüşmüş ve bir anda katilim olmuştu işte... Tüm gerçekler, sebepleriyle birlikte #şeytanınizi nde de. Beklenmedik sıcacık dostluklara tebessüm ederken, bir canın canına yaptıklarına hayretler içinde kalacaksınız. Heyecanla okuduğum, +18 yerlerin olduğunu belirtmek istediğim, farklı ve sanki devamı gelecek hissi bırakan #tavsiyem bir okuma sizlere. Keyifle . .
Şeytanın İziEmircan Özbakan · Oleksa Yayınevi · 20238 okunma