Puan vermedi·184 syf.····Okunma: 06 Mart 2025 22:08 Arasat, kelime anlamı olarak mahşer gününde toplanılan yer anlamına gelir. Yaşarken ölümü ve ölümden sonrasını düşünmek zordur. Çünkü öldükten sonra ne olacağı bilinmez ve insan bilmediği her şeyden korkma eğilimindedir.
Yaşama ansızın veda eden Barlas tanıklık ettiklerini bizlere şu sözlerle aktarıyor;
"Sonsuz ve dehşet verici bir azabın girdabındayım. Karanlıklar ve ışıksız alevler, burun sızlatan kötü kokular ve gümbürdeyen cehennem volkanlarını sesleri. Zamanın hapsedildiği bir yer. Biliyorum artık çok geç. Bu geç kalmışlığın ruhumu saran çaresizliği fayda etmiyor. Sesimin desibelleri kesilmiş kimse duymuyor..."
Zengin, vicdansız, kibirli bir adam olan Barlas ölüm ötesini görüp tekrar dünyaya döndüğünde zorlu bir mücadele ile karşı karşıyadır. Adeta bilim sahnesi gibi bir kitaptı. Oldukça etkileyici ve derindi. Ayetlerle zenginleşmesi, kıyamet, mahşer, hesap günü gibi kavramların derinlemesine anlatımı da oldukça iyiydi. Okuyacak herkese şimdiden keyifli okumalar diliyorum